SUDAR TITANA NA ''OLIMPIKU'': ''Rosoneri'' bi da iskoriste povrede koje sputavaju ''vučicu''

V.M.

29. 04. 2023. u 11:19 >> 11:19

ROMA dočekuje Milan u apsolutnom derbiju 32. kola Serije A.

СУДАР ТИТАНА НА ОЛИМПИКУ: Росонери би да искористе повреде које спутавају вучицу

FOTO: Tanjug/AP

Obračun ekipa koje se bore za plasman u Ligu šampiona. Jednaki su po broju bodova (56) i gol-razlici (+14), ali Milan je četvrti jer je postigao više golova (51 naspram 43), za vratom im diše Inter koji ima dva poena manje, a šansu iz prikrajka vreba i Atalanta koja zaostaje četiri boda za današnjim rivalima.

Nakon što je vezala tri uzastopna trijumfa u prvenstvu (Sampdorija, Torino, Udineze) i plasirala se u polufinale Lige Evrope posle preokreta protiv Fejenorda (0:1,4:1) Roma je doživela poraz od Atalante u Bergamu (3:1) i tako smanjila svoje šanse da se nađe u Ligi šampiona iduće sezone. 

Domaćin će se osloniti na dobre igre kod kuće u završnici prvenstva. U 2023. ''vučica'' je na osam utakmica kao domaćin sačuvala mrežu čak sedam puta (što je najbolji takav rekord u ligama petice), a uz to pobedila je i Sampdoriju i Udineze sa po 3-0 u poslednje dve utakmice Serije A na stadionu ''Olimpiko''.

''Đalorose'' muče izostanci igrača zbog povreda. Odustni su sigurno Smoling, Ljorente, Karsdorp i Vajnladum koji su bitni šrafovi u ekipi Žozea Morinja, a moguć je i izostanak najboljeg igrača ekipe Paola Dibale. Dovoljno o situaciji govori to što je nakon poraza protiv Atalante ''gospodin posebni'' pozvao legende kluba Totija i Aldaira da zaigraju protiv Milana za vikend.

Sa druge strane, ''rosoneri'' hvataju zalet u pravom trenutku. Nakon što su izbacili Napoli u četvrtfinalu Lige šampiona i tako zakazali ''Derbi dela Madonina'' u polufinalu, savladali su posrnuli Leće sa 2:0 na ''San siru'' golovima prošlogodišnjeg MVP-a lige, Rafaela Leaa. 

Stefano Pioli je razmrdao svoje izabranike i samo mu preostaje da prekine slabe igre na gostovanjima svojih izabranika. Milan je pretrpeo četiri poraza na poslednjih sedam gostovanja u Seriji A.

Za razliku od svog suparnika, italijanski stručnjak nema većih problema sa izostancima i jedino neće moći da računa na Pobegu i Ibrahimovića koji i kadasu zdravi nisu standardni u njegovoj ekipi.

Tradicija međusobnih duela je na strani Milana koji je na poslednjih šest susreta protiv Rome upisao četiri pobede, a viđena su i dva remija (uključujući onaj iz prve polusezone kada je na ''San siru'' bilo 2:2). 

Nakon što su pobedili ''đalorose'' u poslednja dva navrata u večnom gradu, ''rosoneri'' jure het-trik trijumfa na ''Olimpiku'', prvi od 1990. godine.

Očekujemo veoma zanimljivu utakmicu, sličnu onoj iz prvog dela sezona i verujemo da će kao i u njoj oba tima postići barem po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,02)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)