SRAMNA REZOLUCIJA O SREBRENICI: Prljavi crnogorski amandmani i četiri cilja usmerena direktno protiv srpskog naroda

Novosti online

22. 05. 2024. u 08:30

O REZOLUCIJI o Srebrenici usmerenoj protiv srpskog naroda glasaće se u četvrtak u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, a da bi se taj dokument usvojio, najverovatnije će biti potrebna prosta većina glasova članica, odnosno 97 od 193.

СРАМНА РЕЗОЛУЦИЈА О СРЕБРЕНИЦИ: Прљави црногорски амандмани и четири циља усмерена директно против српског народа

Foto AP

Srpska delegacija predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem vodi diplomatsku borbu protiv ove rezolucije nedeljama unazad, a trenutno se šef države nalazi u Njujorku gde svakodnevno ima aktivnosti u borbi za srpski narod.

Rezolucija o Srebrenici ima četiri cilja

Predsednik Aleksandar Vučić u ponedeljak je sa srpskom delegacijom otputovao u Njujork gde je poručio da će se "boriti svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje".

Vučić je pokušao da objasni zbog čega se Srbija bori protiv rezolucije o Srebrenici. Kako je rekao, ta rezolucija ima četiri cilja, a to su:

  • Ukidanje Republike Srpske,
  • Revizija presude za odgovornost Republike Srbije
  • Neko bi malo para da dobije od Srbije i da je tuži za naknadu ratne štete.
  • Dodatno opterećivanje Srbije i stavljanje svega na njena pleća, ali im "nije cilj da grade bliže odnose, već želja da unište svaku vrstu protesta prema njima".

Predsednik je kazao da će nam "biti prijatelj" svako "ko bude glasao protiv" rezolucije ili "bude uzdržan".

Prljavi crnogorski amandmani

Prljavu igru su odigrali crnogorski amandmani. To nije Crna Gora, niko da ne krivi Crnu Goru, oni su samo nečiji potrčko. Mi znamo i čiji, o tome ću govoriti u petak. Precizno ćemo vam reći.

Ovo je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o amandmanima koje je podnela Crna Gora o rezoluciji o genocidu koja je usmerena protiv Srbije i srpskog naroda.

- Mislili su da smo glupi. Mislili su da svako normalan bi prihvatio da ima izgovor pred svojim građanima i da kaže: "Super, sad imamo amandmane da Srbi nisu kolektivni krivci, da Srbija nije kolektivni krivac. I recite da prihvatate to. Izađite pred ljude. Vin-vin situacija..." Možda bi oni ubedili sve druge, ali mene nisu ubedili. Da vam objasnim zašto. Zato što su mislili da ću da radim ono što oni rade. Ne mislim o Crnoj Gori, mislim o mnogim zemljama. Da ću da prihvatim ono što mi je lakše i što će da me očuva na vlasti i ono što mi niko neće zameriti nigde. Ja sam doneo odluku, kada sam postao predsednik, da mi je mnogo važnije šta ću da uradim za svoj narod, nego šta ću da radim za sebe. Baš me briga kakve pritiske ću da trpim. Znam da je to prevara, sve što su uradili je prevara, sve im trikove znam. Znam kako su planirani ti trikovi i ko je sve sa kim razgovarao, o čemu ću govoriti dan posle. Ne preostaje nam ništa drugo, već da imamo veru u sebe i Boga, borićemo se do kraja, bez obzira na razočaranje. Hvala ljudima što su se ujedinili i to je za mene od velikog značaja. Nikada mi nije bilo teže i komplikovanije.

Naš narod nije genocidan

- Odgovoriću im snažno i onoliko hrabro koliko hrabrosti ima. Sve što imam hrabrosti, znanja i snage odgovoriću im. I odgovoriću im istinito. Odgovoriću im, borićemo se. Naš narod nije genocidan narod - poruka je Vučića.

BONUS VIDEO: VUČIĆ RASKRINKAO PRLjAVU IGRU PROTIV SRBIJE - Ovaj video sve otkriva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)