BARSELONA "ZABORAVILA" DA DAJE GOLOVE: Atletiko sprema osvetu za poslednji poraz koji je doživeo u La ligi

O. M.

23. 04. 2023. u 10:22 >> 10:22

BARSELONA dočekuje madridski Atletiko u derbiju 30. kola španske La lige.

БАРСЕЛОНА ЗАБОРАВИЛА ДА ДАЈЕ ГОЛОВЕ: Атлетико спрема освету за последњи пораз који је доживео у Ла лиги

FOTO: Profimedia

Domaća ekipa je prva na tabeli sa 73 boda, a gosti su treći sa 60.

Katalonci su u poslednja dva kola malo posustali u sakupljanju bodova, pošto su sa dva remija bez golova, protiv Đirone i Hetafea, dozvolili madridskim klubovima da smanje zaostatak koji je doduše i dalje veoma visok i praktično nedostižan. To, naravno ne daje Ćavijem pulenima prostor za opuštanje, pošto devet kola koliko ima do kraja nosi 27 bodova, a njihova prednost nad najbližim pratiocima iznosi "samo" 11, odnosno 13.

Atletiko dolazi na ''Kamp nou'' pun samopouzdanja, pošto je nanizao 13 utakmica bez poraza u La ligi. Ali, poslednji tim koji je "preslišao" Dijega Simeonea i njegove momke je upravo Barselona, koja je osmog januara u 16. kolu ostvarila minimalnu pobedu na "Metroplitanu". Jedini strelac bio je Usman Dembele kome je to bio poslednji ligaški gol pošto se ubrzo povredio pa ga verovatno neće biti u sastavu ni za dananji duel, iako je odnedavno počeo individualno da trenira.

Gosti imaju drugu najbolju odbranu u Ligi sa 21 primljenim golom (prva je Barsina sa samo devet), a njihov današnji protivnik u poslednje vreme kuburi sa efikasnošću. Katalonci nisu postigli gol na tri poslednje utakmice u svim takmičenjima. Pre dva remija bez golova u prvenstvu, poraženi su sa 4:0 od Real Madrida u revanšu polufinala Kupa kralja.

Barselona je kod kuće primila samo dva gola, po jedan or Reala i Espanjola, a nije uspela da pobedi samo tri rivala, Rajo Valjekano u prvom kolu i Đirona u prethodnoj rundi izborili su 0:0, a gradski rival Espanjol 1:1. Real je pobeđen sa 2:1, a svi ostali rivali "s nulom".

Atletko je u gostima osvojio 30 bodova. Poražen je samo dva puta, na dva uzasopna gostovanja od Kadiza i Majorke krajem oktobra i početkom novembra. Odigrao je i tri neodlučne utakmice, prvu početkom sezone sa Sosijedadom a druge dve protiv gradskih rivala Reala i Hetafea tokom aktuelne serije nepobedivosti. Sa svih ostalih gostovanja "jorgandžije" su donele ceo plen.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSKORO U BUNDESLIGI,  A SADA SE BORE ZA OPSTANAK U TREĆOJ LIGI: Da li se plavcima smeši treća uzastopna relegacija?