BITKA ZA LIGU ŠAMPIONA: Da li će NJukasl napraviti veliki korak ili će se ''pevci'' vratiti u trku za najelitnije evropsko takmičenje?

V.M.

23. 04. 2023. u 13:08 >> 13:08

TOTENHEM dolazi na ''Sent Džejms park'' u okviru 32. kola Premijer lige.

БИТКА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Да ли ће Њукасл направити велики корак или ће се певци вратити у трку за најелитније европско такмичење?

FOTO: Tanjug/AP

Njukasl je prošlog vikenda poražen na gostovanju Aston vili (3:0), ali je ostao na četvrtom mestu jer je upravo njegov današnji rival izgubio od Bornmuta (2:3) i tako propustio priliku da se izjednači po broju bodova sa ''svrakama'' na tabeli. Ova utakmica je jako bitna za oba tima jer zauzimaju četvrtu i petu pozciiju na tabeli i deli ih samo tri boda.

Nakon četiri uzastopne ligaške pobede došao je poraz od Vile, ali on ne boli toliko jer je ekipa ostala u vrhu tabele i borba za plasman u Ligu šampiona se nastavlja. Ono na šta će se oslonti domaći tim je ''Sent Džejms park'' na kojem su ove sezone doživeli samo jedan poraz uz osam pobedad i pet remija.

Tvrdu odbranu ''svraka'' je teško probiti (samo 24 primljena gola), ali ekipa napadački nije baš potentna i zboga toga jer Njuka čak 11 puta delila bodove ove sezone, samo je Brentford u čitavoj ligi više puta odigrao nerešeno (14).

Edi Hau radi sjajan posao i navijači se nadaju da može vratiti Njukasl u Ligu šampiona u kojoj nisu nastupali punih 20 godina.

Sa druge strane, Totenhem ima jako turbulentnu sezonu, ali ima priliku se u vrati u najelitnije evropsko takmičenje u kojem je ove sezone dogurao do osmine finala kada je izbačen od strane Milana.

Na poslednjih pet utakmica, ''pevci'' su upisali dve pobede, odigrali isto toliko remija i doživeli su poraz od Bornmuta koji ih je savladao pogotkom Utare u sudijskoj nadoknadi, 2:3.

Totenhemu za vratom dišu Vila i Liverpul koji imaju dva, odnosno tri boda manje i očekuje ga veoma zanimljiva završnica prvenstva u kojem može doći do Lige šampiona, a može i ostati bez Evrope.

Domaćini će biti bez Sen-Maksimana. Krafta i Frejzera.

U redovima gosta neće biti Bentankura, Bisume, Sesenjona, Emersona Rojala i Lukasa Mure.

Na prvom ovosezosnkom duelu slavio je Njukasl sa 1:2, a verujemo da će i danas oba tima postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,74)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)