''TREŠNJICE'' JURE PREMIJERLIGAŠKI HET-TRIK: Vest hem uhvatio zalet u pravom trenutku

V.M.

23. 04. 2023. u 08:19

BORNMUT dočekuje ''čekićare'' u utakmici 32. kola Premijer lige.

ТРЕШЊИЦЕ ЈУРЕ ПРЕМИЈЕРЛИГАШКИ ХЕТ-ТРИК: Вест хем ухватио залет у правом тренутку

Foto: Tanjug

Izgledalo je da je domaćin posrnuo nakon loših rezultata u drugom delu sezone, ali Gari ONil je pronašao pobedničku formulu i njegovi izabranici su slavili na tri od prethodna četiri susreta i popeli su se na 14. mesto na tabeli. Pozciiju ispod zauzima Vest hem koji je takođe u odličnom ritmu i preko nedelje je ostvario bitnu pobedu savladavši Gent i tako se plasirao u polufinale Lige konfernecija u kojem će igrati sa AZ Alkmarom.

Bornmut je bio glavni favorit za ispadanje iz Premijer lige na početku sezone, ali vezao je dve pobede (Lester 0:1, Totenhem 2:3) i deluje da ima dobre šanse da opstane u eliti jer ima pet bodova više od Evertona koji je prvi tim ispod crte, a i odigrao je meč manje od ''karamela''.

Prošlog vikenda, ''trešnjice'' su do pobede došle u dramatičnom stilu, vodile su protiv Totenhema koji je izjednačio u samoj završnici, ali Utara je u sudijskoj nadoknadi nakon odličnog kontra napada pogotkom sa desetak metara doneo tri boda svojoj ekipi.

Domaćin igra promenljivo na svom ''Vitalitiju'' ove sezone, na 15 utakmica osvojio je 19 poena, ali danas bi mu i bod bio dovoljan da poboljša svoje šanse opstanka u eliti.

Sa druge strane, Vest hem je u odličnoj formi i na poslednjih devet utakmica u svim tamičenjima ostvario je pet pobeda, uz četiri remija i jedan poraz (od Njukasla). Što se tiče Premijer lige, nakon trijumfa protiv Fulama (0:1), remizirao je sa Arsenalom, iako je gubio 0:2. Do boda je došao golovima Benrame i Bouvena i sve je bliži tome da obezbedi opstanak.

''Čekićari'' takođe nastupaju u Ligi konferencija, preko nedelje su savladali Gent sa 4:1 nakon remija u Belgiji (1:1) i tako čekirali kartu za polufinale i imaju odličnu priliku da dođu do prvog evrospkog trofeja još od Interoto kupa koji su osvojili 1999. godine.

Na obračunu ovih timova u prvoj polusezoni slavio je Vest hem sa 2:0.

U redovima domaćina neće biti Frederiksa i Stanislasa, dok će kod gosta odsustvovati već duže povređeni Skamaka.

Verujemo da ćemo gledati dosta tvrdu utakmicu u kojoj bi oba tima bila zadovoljna bodom i zbog toga očekujemo remi.

NAŠ TIP: X (kvota 3,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)