"JORGANDŽIJE" NE POSUSTAJU: Almerija je iazšla iz zone ispadanja, može li se tu i zadržati?

O. M.

16. 04. 2023. u 09:39

MADRIDSKI Atletiko dočekuje Almeriju u 29. kolu španske La lige.

ЈОРГАНЏИЈЕ НЕ ПОСУСТАЈУ: Алмерија је иазшла из зоне испадања, може ли се ту и задржати?

Foto: AP

"Jorgandžije" će pokušati da se produže niz od 12 ligaških utakmica bez poraza koji traje od osmog januara kada su poklekli pred Barselonom. U međuvremenu su ispali iz Kupa Kralja, ali su i taj meč izgubili tek posle produžetaka.

Protiv Rajo Valjekana u ponedeljak ostvarena je peta pobeda u nizu. Nahuel Molina i Mario Ermoso su za samo dva minuta od 22. do 24. doneli dva gola prednosti, da bi domaćin samo ublažio poraz preko Frana Garsije u 85. Sada je ekipa Dijega Simeonea na tabeli La Lige na samo dva boda od drugoplasiranog Real Madrida koji je kiksnuo protiv Viljareala.

Nije preterano reći da je Atletiko trenutno tim sa najboljom formom u ligama petice, pošto je od svog poslednjeg poraza osvojio 30 bodova od mogućih 36.

Almerija se nalazi na 16. mestu sa tri boda iznad zone ispadanja u koju je poslala Valensiju pobedom u derbiju začelja u prošlom kolu. Drugi gol za crveno-bele u pobedi od 2:1 postigao je srpski reprezentativac Srđan Babić, desetak minuta nakon što je Gonazalo Melero postigao prvi. Valensija je preko Kastiljeha uspela samo da ublaži poraz.

To je bila tek treća pobeda Almerije u poslednjih 13 kola, a prethodno su sa po 1:0 savladali Espanjol i Barselonu. Činilo se, do pre samo mesec dana, da su "rohiblankosi" digli ruke od LA lige, a da su pobede protiv katalonskih ekipa došle kao posledica slučajnosti. Ali, posle pobede nad Valensijom i dva prethodna remija, sa Seltom i Kadizom, za ekipu iz Andauzije se nazire realna prilika da ostane u elitnom razredu španskog fudbala.

Treba ipak biti realan kad je gostovanje na "Metropolitanu" u pitanju jer Almerija u ovoj sezoni još nema pobedu u 13 odigranih utakmica na strani, zabeležila je četiri remija i devet poraza.

Ove dve ekipe podelile su bodove u prvom susretu u sezoni, odigranom 15. januara u Almeriji. Korea je doveo goste u vođstvo u 18. minutu a izjednačio je Ture u 37. Pre ove sezone poslednji put su se sastali u prvenstvu u sezoni 2014/15 kada je Atletiko oba puta bio bolji, 1:0 u Almeriji i 3:0 u Madridu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1&2-6 (kvota 1,57)  

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina