MANČESTER SE BORI ZA PLASMAN U LIGU ŠAMPIONA: ''Siti graund'' daje vetar u leđa ''šumarima''

V.M.

16. 04. 2023. u 08:24

OBRAČUN ekipa koje vode potpuno drugačije bitke u završnici sezone.

МАНЧЕСТЕР СЕ БОРИ ЗА ПЛАСМАН У ЛИГУ ШАМПИОНА: Сити граунд даје ветаr у леђа шумарима

FOTO: AP/Tanjug

Notingem je u veoma lošem ritmu, početkom drugog dela sezone je igrao odličan fudbal i izdigao se iz zone ispadanja, ali sada ne zna za pobedu više od dva meseca i zauzima 18. mesto na tabeli. Sa druge strane, nakon nešto slabijih rezultata Junajted je vezao dve pobede i danas će pokušati da ostvari het-trik kojim bi se vratio na neko od mesta koja vode u Ligu šampiona.

Forest nikako da izađe iz krize koja traje preko dva meseca i za vreme koje je izgubio čak šest ligaških susreta uz tri remija. Poslednji koji se naplatio kod bivšeg prvaka Evrope je bila Aston bila koja ga je prošlog vikenda rutinski savaldala sa 2:0.

Menadžer Stiv Kuper je sve pod većim pritiskom i sve su bučnije glasine da se bliži kraj njegovog mandata na ''Siti graundu''. Notingem je ove sezone kod kuće osvoji bod protiv druge ekipe iz Mančesera i nada se da može da ponovi tu partiju protiv ''crvenih đavola''. Domaćin je trenutno 18. na tabeli sa 27 bodova i pobedom bi mogao da pobegne iz zone ispadanja. 

''Šumari'' će u završnici sezone morati da se oslone na igre na ''Siti graundu'', jer su kod kuće osvojili čak 21 od svojih 27 bodova.

Mančester je preko nedelje odigrao razočaravajuć remi sa Seviljom u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope, vodio je sa 2:0, kontrolisao utakmicu ali je auto-golovima Malasije i Megvajera upropastio sve u pet minuta i sudbina dvomeča rešavaće se na ''Ramon Sančes Pishuanu''.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Junajted ima dosta dobru priliku da se nakon godinu dana pauze vrati u Ligu šampiona, trenutno je peti ali ima isto bodova kao četvrtoplasirani Totenhem od kojeg je odigrao dva meča manje a i očekuje ih međusobnih duel krajem meseca.

U prošlom kolu ''crveno đavoli'' su ponovo pokazali koliko su jaki na ''Old trafordu'' (36 bodova na 15 utakmica) kada su bez većih problema savladali Everton sa 2:0 golovima Mektomineja i Marsijala.

Poduža je lista izostanaka na obe strane.

Stiv Kuper neće moći da računa na Bjankona, Bolija, Hendersona, Kujatea, Niakatea, Ričardsa i Vuda, a pod upitnikom su Orije, Lodi i Jejts.

U redovima Junajteda neće biti Rašforda, Varana, Garnača, Hitona, Martineza i Van de Beka, a moguć je povratak Luka Šoa na teren.

Oba tima nisu napadački raspoložena u poslednje vreme i verujemo da ćemo gledati meč sa malo golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |0-1&||0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave