ARSENAL OSEĆA PRITISAK: Vest hem pronašao formu u pravom trenutku

V.M.

16. 04. 2023. u 11:07 >> 11:07

GRADSKI derbi na ''Lonodon stadionu'' igra se u nedelju od 15 časova.

АРСЕНАЛ ОСЕЋА ПРИТИСАК: Вест хем пронашао форму у правом тренутку

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je podigao nivo igre, slavio je na dva od prethodna tri ligaška duela i polako se odvaja od zone ispadanja. Siti sve više povećava pritisak na lidera Premijer lige koji je prošle nedelje odigrao 2:2 na Enfildu i tako dozvolio ''građanima'' da ''otope'' prednost na tri boda pred teško gostovanje gradskom rivalu.

Vest hem se prošlog vikenda vratio na pobedničke staze, posle ubedljivog poraza od Njukasla (1:5) usledio je jako bitan trijumf protiv Fulama. Tragičar utakmice bio je Harison Rid koji je svojim auto-golom pogurao ''čekićare'' ka 14. mestu na tabeli. 

Izabranici Dejvida Mojesa se muče na gostovanjima ove sezone što i govori podatak da im je trijumf protiv lokalnih rivala bio tek drugi na 14 utakmica van svog stadiona. Priča je drugačija na ''London stadionu'' na kojem domaćin osvaja većinu svojih bodova, čak 21 od ukupnih 30.

Četa škotskog stručnjaka je preko nedelje nastupala u Evropi, odigrala je 1:1 sa Gentom u prvoj utakmici četvrtfinala Lige konferencija i imaće dobru priliku da pred svojim navijačima obezbedi prolaz u polufinale.

Arsenal je prošlog vikenda imao lepu prednost od 0:2 na ''Enfildu'' nakon brzih golova Martinelija i Žezusa, ali na kraju se može reći da je imao sreće i da osvoji bod. Liverpul je smanjio razliku pred poluvreme pogotkom Salaha koji je početkom drugog dela promašio jedanaesterac, to nije obeshrabrilo ''redse'' koji su stvorili brojne prilike, ali na golu je briljirao sjajni Eron Remzdejl čiju je mrežu do kraja uspeo da zatrese jedino Bobi Firmimo i tako postavi konačnih 2:2.

''Tobdžije'' sada idu na još jedno neugodno gostovanje na kojem su u prethodnih pet poseta ostvarili dve pobede, uz isto toliko remija, dok je jedan trijumf upisao i Vest hem.

Ipak, ono što krasi Artetinu četu tokom cele sezone su sjajne igre van ''Emirejtsa'', Arsenal je najbolji gost lige sa 35 osvojenih bodova na 15 gostovanja (11 pobeda).

Domaćin nema većih problema sa izostancima, jedini koji neće nastupiti je Skamaka.

Sa druge strane ponovo neće biti Salibe čija je povreda teža nego što se očekivalo, a pored njega neće biti Tomijasua i Elnenija.

Odbrana gosta pati od kada nema Salibe, ali napad taj minus redovno nadoknađuje i verujemo da će oba tima postići gol na utakmici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)