SALERNITANA VEZALA PET "IKSEVA": Može li "srpski" Torino prekinuti tu seriju gostiju?

O. M.

16. 04. 2023. u 09:06 >> 09:06

TORINO dočekuje Salernitanu u 30. kolu italijanske Serije A.

САЛЕРНИТАНА ВЕЗАЛА ПЕТ ИКСЕВА: Може ли српски Торино прекинути ту серију гостију?

FOTO: EPA

"Bikovi" su seriju teških utakmica (Napoli i Roma kod kuće, Sasuolo u gostima) završili sa samo jednim osvojenim bodom. Time su praktično, ostali bez šansi da se plasiraju u evropske kupove jer je konkurencija imala mnogo bolju "žetvu".

Proteklog vikenda Roma je odnela tri boda iz Torina, golom Dibale sa bele tačke u osmom minutu. Istovremeno, Salernitana je protiv Intera osvojila važan bod u borbi za opstanak, a zanimljivo je da je to bio peti uzastopni remi tima iz Kampanje. Ne samo da je sa tih pet bodova Salernitana zadržala plus sedam u odnosu na 18. poziciju koja vodi u niži rang a trenutno je na njoj Verona, nego je preskočila Leće koji je u tom periodu ostvario svih pet poraza.

Ipak, da bi obezbedila opstanak u Seriji A, Salernitana će pre ili kasnije morati i da pobedi neku utakmicu. To je poslednji put uspela u februaru kada je pobedom od 3:0 nad Moncom prekinula niz od tri poraza.

Torino je poslednju pobedu na svom terenu ostvario pre više od mesec dana kada je minimalnim rezultatom savladao Bolonju. "Bikovi" su na svom terenu osvojili samo 19 od mogućih 42 boda. Isti broj bodova skupili su i na gostovanjima, s tim što im je kod kuće za jedan gol bolja gol-razlika.

Uprkos ne baš sjajnim rezultatima kod kuće Torino je ove sezone na svom terenu samo dva puta primio više od jednog gola, u porazu od Napolija 0:4 i u nedavnom remiju sa Kremonezeom 2:2. Najzaslužniji za to svakko je srpski reprezentativni golman Vanja Milinković Savić.

Salernitana nema pobedu nad Torinom u Seriji A. poslednji put ovog rivala je pobedila sa 3:2 u Seriji B 2010. godine i to u Torinu. U prvom delu ove sezone bilo je 1:1 u Salernu. Torino je poveo golom Antonija Sanabrije kome je jedan pogodak kasnije i poništen a izjednačio je Toni Trindad de Viljena. Prošle godine obe utakmice pripale su Torinu (1:0 i 4:0). 

U prvenstvenim utakmicama u gostima ove sezone, Salernitana ima dve pobede, šest remija i šest poraza. Salernitana pobedu u gostima čeka od 27. januara kada je bila bolja od Lećea. Još jedna zanimljivost vezana za njihovih pet uzastopnih nerešenih utakmica je ta što je svaki put pao jednak broj golova u oba poluvremena.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,63) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)