SERGEJ I LACIO GRABE KA LIGI ŠAMPIONA: Može li Specija da obuzda ''nebeskoplave''?

V.M.

14. 04. 2023. u 14:58 >> 14:58

ČETA Maurucija Sarija gostuje u Liguriji u drugoj utakmici 30. kola Serije A.

СЕРГЕЈ И ЛАЦИО ГРАБЕ КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Може ли Специја да обузда небескоплаве?

FOTO: AP/Tanjug

Specija se nalazi u borbi za opstanak, trenutno je 17. na tabeli i ima četiri boda više od Verone koja je prva ekipa ispod crte, a u lošoj poziciji je i Leće koji ima poen više od domaćina. Sa druge strane, Lacio se nalazi u borbi za Ligu šampiona, zauzima drugu poziciju i neporažen je na poslednjih sedam ligaških utakmica (šest pobeda uz remi sa Bolonjom).

Iako ne pobeđuje često, Specija ni ne gubi i zbog toga se drži izvan zone ispadanja. Nakon što je podelila bodove sa Salernitanom, ponovo je remizirala prošle nedelje, ovoga puta protivnik je bila Firoentina koja je povela auto-golom Višnjevskog, a bod domaćinu je doneo sjajni Nzola koji je postigao svoj 13. ligaški pogodak u sezoni. To je bila 11 nerešena utakmice domaćina u eliti i samo je Udineze odigrao više remija u čitavoj Seriji A (12).

''Orlovi'' su neporaženi na poslednje tri utakmice kod kuće (podela bodova sa Salernitanom i Veronom uz pobedu protiv Intera) i biće orni da produže taj niz protiv razigranog gosta.

Lacio je fenomenalnom ritmu, ispadanje u osmini finala Lige konferencija protiv AZ-a se na kraju pokazalo kao pozitivna stvar jer se četa Maurucija Sarija fokusirala na prvenstvo i ima sjajnu priliku da se vrati u Ligu šampiona nakon dve godine pauze.

''Nebeskoplavi'' su za vreme serije nepobedivosti ostvarili jako bitne pobede protiv velikih rivala. Prvo su savladali lidera Napoli u gostima pogotkom Vesina, zatim toga su u velikom derbiju bili bolji od Rome golom Zakanjija, a u prošlom kolu su rezultatom 2:1 porazili Juventus.

Jedan od glavnih ''krivaca'' za sjajne nastupe dvostrukog prvaka Italije je Sergej Milinković-Savić koji pruža odlične partije i postigao je šest golova uz osam asistencija u dosadašnjem toku takmičenja.

Lacio je neporažen na poslednjih šest gostovanja, a na četiri vezana nije primio gol i ako bi danas ponovo sačuvao mrežu to bi bilo prvi put od 1998. da na pet vezanih utakmica van svog stadiona nije primio gol.

Kod domaćina neće biti Kaldare, Holma, Kovalenka, Mutinja i Bastonija, dok će Maurucijo Sari imati skoro čitav roster na raspolaganju, pod upitnikom su Fares i Gila.

Na pet međusobnih duela u istoriji Lacio je upisao pet pobeda, u prvoj polusezoni je rutinski trijumfovao sa 4:0 i verujemo da će ponovo osvojiti tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!