DUEL BUDUĆIH PREMIJERLIGAŠA: Barnli je već obezbedio promociju, Šefild samo što nije

O. M.

10. 04. 2023. u 19:28 >> 19:28

BARNLI dočekuje Šefild junajted u derbiju 41. kola engleskog Čempionšipa.

ДУЕЛ БУДУЋИХ ПРЕМИЈЕРЛИГАША: Барнли је већ обезбедио промоцију, Шефилд само што није

FOTO: AP/Tanjug

Veliki petak po gregorijanskom kalendaru, pre tri dana bio je posebno velik za navijače "klaretsa" koji su pobedom od 2:1 na gostovanju Midlsbrou osigurali promociju u Premijer ligu posle samo jedne godine u drugom razredu engleske fudbalske piramide. Golove su postigli Barns i Roberts, dok je za Midlsbro pogodio najbolji strelac Čempionšipa ove sezone Čuba Akpom.

Šefild junajted je golom Ndiajea u osmom minutu utakmice savladao Vigan. Drugoplasirane "oštrice" imaju velikih osam bodova prednosti i utakmicu manje od Luton tauna i trebalo bi da se desi pravo čudo pa da se ne pridruže Barnliju kao direktni putnici u Premijer ligu. Osim toga, ekipa Pola Hekingbotoma igra odlično i u FA kupu gde je stigla do polufinala gde je čeka "nemoguća misija" u vidu Mančester sitija. Ali nikad se ne zna...

Barnli je pobedom na Riversajdu povećao niz nepobedivosti na 19 utakmica tokom kojih su četiri puta remizirali, a ostale dobili. Šefild je za isto to vreme zabeležio četiri poraza, a sva četiri stigla su u periodu od sredine februara do sredine marta.

Poslednji susret ovih ekipa odigran na "Bramal lejnu" u novembru prošle godine završen je trijumfom "oštrica" u utakmici koja je došla "iz dvojke u keca" i "sedam plus". Poveli su gosti auto-golom Džeka Robinsona. Izjednačio je Ndiaje, ali je Barnli u završnici prvog poluvremena opet poveo preko Manuela Bensona. Oliver Makbarni je izjednačio početkom drugog poluvremna, a onda su "oštrice" za samo deset minuta stigli do potpunog preokreta. Prvo se u 64. minutu Robinson iskupio za auto-gol, samo pet minuta kasnije Anel Ahmedhodžić je postigao četvrti gol za Šefild, da bi Makbarni svojim drugim golom na utakmici postavio konačnih 5:2.

Barnli je neporažen na "Turf muru" ove sezone, sa 14 pobeda i šest remija, uz impresivnu gol-razliku 43:13. "Klaretsi" su neporaženi kod kuće u Čempionšipu na 33 utakmice (23 pobede, deset nerešenih), od decembra 2015. godine. Naravno, u međuvremenu su šest sezona proveli u Premijer ligi, ali rekord je svakako impresivan.

Šefild junajted je ove sezone na gostovanjima osvojio 37 bodova iz 20 utakmica. Imaju 11 pobeda, četiri remija i pet poraza. Bolji skor na gostovanjima od njih ima samo Barnli, koji je osvojio dva boda više.

Barnli i Šefild su na "Turf muru" poslednji put igrali pre tri godine u okviru Premijer lige, a po svemu sudeći i u sledećoj sezoni će se ovaj susret igrati u okviru najjače lige na svetu.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda