KUP POPRAVNI ZA "ORLOVE": Može li Ajntraht da se "osveti" Union Berlinu za nedavni poraz u Bundesligi?

O. M.

04. 04. 2023. u 09:20

AJNTRAHT iz Frankfurta dočekuje Union Berlin u četvrtfinalu nemačkog nacionalnog kupa, DFB pokala.

КУП ПОПРАВНИ ЗА ОРЛОВЕ: Може ли Ајнтрахт да се освети Унион Берлину за недавни пораз у Бундеслиги?

Foto: Profimedia

Ove dve ekipe sastale su se nedavno u okviru Bundeslige, ali u Berlinu a pobedio je Union sa 2:0, golovima Kedire i Behrensa.

Berlin je treći na tabeli Bundeslige sa 51 bodom, deset više od šestoplasiranog Frankfurta.

Na putu do četvrtfinala Union je savladao Kemnicer na strani u prvom kolu sa 2:1 posle produžetaka, Hajdenhajm kod kuće sa 2:0 i Volfsburg sa 2:1, takođe u Berlinu. Ajntraht je u prvom kolu kao gost sa 4:0 prošao Magdeburg, u drugom opet na gostovanju bio bolji od Kikersa (2:0), a u trećem kolu kod kuće posle mnogo preokreta savladao ekipu Darmštada sa 4:2.

Ajntraht je do sredine februara i poraza u Kelnu igrao odlično i vezao deset utakmica bez poraza, ali onda su kola "orlovima" krenula nizbrdo. U poslednjih deset utakmica ostvarili su samo jednu pobedu i četiri remija, uz pet poraza. među kojima su i dva u ligi šampiona od Napolija, kao i od direktnih rivala za plasman u evropske kupove, Lajpciga i Uniona kome će danas pokušati da se osvete.

U međuvremenu je i Union ispao iz lige Evrope, pomalo neočekivano od belgijskog Rojal Union Sen Žiloa, ali su u domaćim takmičenjima doživeli samo jedan poraz od nove godine i to na gostovanju Bajernu.

Union nikada nije osvajao DFB pokal, dok je Ajntrahtu to uspevalo pet puta, najskorije 2018. godine.Doduše, ekipa iz Berlina osvojila je jedan Kup Istočne Nemačke u sezoni 1967/68

Iako je union Berlin jedna od dve ekipe, uz minhenski Bajern, koja je neporažena na svom terenu ove sezone, u gostima im u poslednje vreme ne ide kao u prethodnom periodu. Posle pet uzastopnih pobeda, izabranici Ursa Fišera vezali su četiri utakmice bez pobede, pa Ajntraht ima čemu da se nada. Naročito kada se u obzir uzme prošlogodišnji bundesligaški susret u kome su "orlovi" stigli do pobede od 2:0, iako su poslednjih posla sata igrali sa igračem manje. Isključen je Randal Kolo Muani, a golove su postigli Gece i Lindstrom.

Union Berlin ima jednu bundesligašku pobedu u Frankfurtu, iz 2020. godine kada je bilo 2:1.

NAŠ PREDLOG: 2+ (kvota 1,45)  

PREDLOG ZA HRABRIJE: X2&3+ (kvota 4,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!