BAJERN IMA LAK ZADATAK: Bavarci ubacili u petu brzinu

V.M.

11. 03. 2023. u 08:45

LIDER Bundeslige dočekuje Augzburg od 15:30.

БАЈЕРН ИМА ЛАК ЗАДАТАК: Баварци убацили у пету брзину

FOTO: AP/Tanjug

Deluje da će nakon par godina Bajern morati dobrano da se potrudi da osvoji titulu. Trenutno je izjednačen sa Borusijom Dortmund po bodovima ali ima bolju gol-razliku i zbog toga je na prvom mestu. Sa druge strane, Auzgburg je podigao formu u poslednje vreme, odvojio se od zone ispadanja i sada ima plus osam u odnosu na Hofenhajm koji se nalazi na mestu koje vodi u baraž za opstanak.

Bavarci igraju dosta dobro u poslednje vreme. U proteklih pet kola imaju četiri pobede uz poraz od Menhengladbaha. Trenutno se nalaze u seriji od dva ligaška trijumfa. Prvo su bili bolji od Union Berlina 3:0, a nakon toga su savladali Štutgart 1:2 i danas će pokušati da ostvare het-trik.  Domaćin je desetrostruki uzastopni prvak Nemačke i trijumfom protiv lokalnog rivala bi bio korak bliži 11. vezanoj tituli.

Četa Julijana Nagelsmana je preko nedelje ostvarila jako bitnu pobedu kada je u revanšu osmine finala Lige šampiona potvrdila trijumf iz Pariza savladavši PSŽ na ''Alijanc areni'' golovima Šupo-Motana i Gnabrija. 

Augzburg je prošle nedelje u veoma zanimljivoj utakmici savladao Verder iz Bremena sa 2:1 i tim trijumfom se učvrstio na 13. mestu na tabeli. Izabranici Enrika Masena igraju dosta loše na gostovanjima ove sezone. Na 11 utakmica osvojili su deset bodova i ne znaju za pobedu van svog stadiona još od početka oktobra kada su bili bolji od Šalkea rezultatom 0:2. 

Ovo će biti treći okršaj lokalnih rivala u tekućoj sezoni. Na ta dva duela slavio je Bajern, u ligi sa 1:0, dok je kupu bio dosta ubedljiviji rezultatom 2:5.

Nagelsman na današnjem meču neće moći da računa na već duže povređene Lukasa Ernandeza i kapitena Manuela Nojera. 

Što se tiče gosta, Masen će biti lišen usluga Hana, Jensena, Strobla, Udokaja i Risa Oksforda.

Očekujemo da Bajern bez većih problema odradi posao protiv lokalnog rivala, a verujemo da će opet napuniti mrežu Augzburga do vrha jer je bavarska mašinerija ubacila u petu brzinu i melje sve redom.

NAŠ TIP: 1D1+&D3+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene