PEVCIMA IZMIČE LIGA ŠAMPIONA: Pobeda protiv Notingema jedina opcija

O. M.

11. 03. 2023. u 08:16

TOTENHEM dočekuje Notingem forest u utakmici 27. kola engleske Premijer lige.

ПЕВЦИМА ИЗМИЧЕ ЛИГА ШАМПИОНА: Победа против Нотингема једина опција

FOTO: AP/Tanjug

Biće to treći susret ovih ekipa u tekućoj sezoni. Na prethodna dva, koja su oba odigrana na Notingemovom ''Siti graundu'', viđena je po jedna pobeda od 2:0, "pevci" su slavili u Premijer ligi, a uzvratili su "šumari" u okviru Liga kupa.

Domaći tim je trenutno četvrti u Premijer ligi a pošto su sredinom nedelje ispali iz Lige šampiona, Premijer liga ostaje izabranicima Antonija Kontea poslednja prilika da se i naredne godine domognu elitnog klupskog takmičenja.

''Pevci'' su posle 0:1 u Milanu, u revanšu odigrali samo 0:0, nakon što prethodnih 147 utakmica nisu odigrali bez golova. Pre toga, vezali su kod kuće tri pobede bez primljenog pogotka, ali su porazom na gostovanju Vulverhemptonu ugrozili četvrto mesto, jer Liverpul sada ima samo tri boda manje uz utakmicu manje, dok šestoplasirani Njukasl zaostaje četiri boda, a ima i dve utakmice manje.

Notingem je nalošiji gost u Premijer ligi - ili najbolji, gledano iz ugla ekipa koje ih dočekuju - pošto je na dosadašanjih 12 gostovanja ostvario jednu pobedu uz tri nerešene. S druge strane, Totenhem je ove godine doživeo čak četiri poraza kod kuće.

Veliko pojačanje za tim iz Severnog Londona dolazi u vidu povratka na klupu menadžera Antonija Kontea koji se konačno oporavio od operacije žučne kese i preuzeće ekipu posle četiri utakmice pauze u domaćim takmičenjima. Dok se Konte odmarao u svom porodičnom domu u Italiji, njegove dužnosti je preuzeo asistent Kristijan Selini koji je uspeo da ostvari dve pobede na svom terenu od po 2:0 nad gradskim rivalima Čelsijem i Vest hemom, ali je poražen minimalnim rezultatom na oba gostovanja (Vulvsi i Šefild junajted u FA kupu).

Stelini je istakao da će Konteov povratak biti veliki podstrek za igrače i stručni štab.

- Voleli bismo da smo ga dočekali sa boljim rezultatom, ali igrači su mu pokazali da su živi - rekao je Stelini.

Notingem je u februaru dva puta gostovao u Londonu i izgubio je oba meča bez postignutog gola (Vest Hem 0:4, Fulam 0:2), a ove sezone još nisu postigli gol u glavnom gradu Engleske, pošto su od Arsenala ranije tokom sezone poraženi sa 5:0. U poslednjem meču pred ovo gostovanje odigrao je 2:2 na svom terenu protiv konkurenta u borbi za opstanak Evertona. ''Karamele'' su dva puta vodile a "šumari'' uspevali da ih stignu, ali nisu imali snage za totalni preokret, iako je posle 2:2 ostalo dovoljno vremena za još jedan pogodak.

Ipak, bivši igrač Totenhema Serž Orije, upozorava "petlove" da je taj dupli "kambek" Notingema pokazatelj velike borbenosti i odlučnosti.

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)