SERGEJEV LACIO NASTAVLJA POHOD KA TROFEJU: ''Nebeskoplavi'' šokirali Napoli

V.M.

07. 03. 2023. u 15:11 >> 15:11

RIMLjANI dočekuju AZ Alkmar u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija.

СЕРГЕЈЕВ ЛАЦИО НАСТАВЉА ПОХОД КА ТРОФЕЈУ: Небескоплави шокирали Наполи

Foto: Profimedia

Lacio se u ovo takmičenje ''spustio'' iz Lige Evrope i po kladionicama je među glavnim favoritima za osvajanje. U šesnaestini finala je igrao sa Klužom, prvo ga je savladao u Rimu pogotkom Ćira Imobilea, dok je u Rumuniji bilo 0:0. Što se tiče AZ-a, holandski predstavnik je zauzeo prvo mesto u grupi ''E'' sa 15 poena i na taj način se direktno plasirao u osminu finala.

Domaćin je u petak napravio veliki iznenađenje i odneo sva tri boda sa stadiona ''Dijego Armando Maradona''. Jedini gol na meču postigao je urugvajski reprezentativac Matijas Vesino snažnim udarcem sa 20-ak metara. To je Laciju bio treći ligaški trijumf u nizu, pre toga su pali Salernitana i Sampdorija. ''Nebeskoplavi'' trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli Serije A i očekuje ih velika borba za plasman u Ligu šampiona. 

Izabranici Mauricija Sarija su bili deo jedne od zanimljivijih grupa u skorijoj istoriji Lige Evrope. Nakon šest odigranih utakmica sve četiri ekipe grupe ''F'' su imale po osam poena, a Lacio je zbog lošije gol-razlike od Midtjilanda i Fejenorda zauzeo treće mesto i tako se našao u Ligi konferencija.

AZ ima poprilično dobru sezonu. Lagano je protutnjao kroz grupu ''E'' i kao prvoplasirana ekipa zauzeo mesto u osmini finala, a što se tiče domaćeg prvenstva nalazi se u samom vrhu i zaostaje pet bodova za vodećim Fejenordom. Gost se nalazi u seriji od dve pobede, prvo je savladao Kambur sa 2:1, a pre nekoliko dana je pogotkom Karlsena bio bolji od Vitesea. 

Gost je ako ukombinujemo Erediviziju i Ligu konferencija postigao čak 62 gola na 30 utakmica i napadački je veoma raspoložen ove sezone. Najbolji strelac ekipe je dvadesetčetvorogodišnji Vangelis Pavlidis koji je postigao 17 pogodaka i podelio osam asistencija.

Rimljani nemaju probleme sa izostancima, tako da će Mauricijo Sari imati pun sastav na raspolaganju.

To nije slučaj kod AZ-a, i trener Paskal Jansen neće moći da računa na Rišidli Bazura, dok su pod upitnikom nastupi Dekera, Martinsa Indija, Vestervelrda, Denija de Vita, Beukene i Vanhojzdena.

Očekujemo jednu dobru i zanimljivu utakmicu i verujemo da će biti golova na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP:  1P1+&2+ (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene