USNIJA MI JE DALA SAVET ZLATA VREDAN: Snežana Đurišić istakla kako pamti muzičku legendu (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

21. 05. 2024. u 22:05

NACIONALNA estradno-muzička umetnica Srbije, Snežana Đurišić večeras je kulturnom centru "Vlada Divljan" održala koncert "Zvezde među zvezdama" u čast velikana koji više nisu sa nama a koji su ostavili neizbrisiv trag na muzičkoj sceni, Usniju Redžepovu i Predraga Živkovića Tozovca.

УСНИЈА МИ ЈЕ ДАЛА САВЕТ ЗЛАТА ВРЕДАН: Снежана Ђуришић истакла како памти музичку легенду (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Snežana je sa medijima podelila utiske o ovom događaju kao i kako se oseća zbog prilike da večeras peva u čast svojih kolega.

- Ja se večeras osećam uzvišeno. Imam tu čast da publiku podsetim na ono što već znaju ili što su možda negde malo zaboravili, što čisto sumnjam jer su u pitanju pesme velikih pevača, imena, gospode. Večeras je veče Usnije i Tozovca, pevače uz koje sam ja rasla i kao persona i kao pevač. Pripadam generaciju koja je imala sreću da uči od ovakvih ljudi. Usnija je bila jedan divan čovek pre svega, ja nisam od onih ljudi koji o pokojnicima govore sve najbolje, nego govorim onako kako mislim i kako sam sigurna. Kada je Usnija u pitanju, ona je bila dobar čovek, prijatelj, žena koja je svoju tradiciju negovala i čuvala do poslednjeg dana svog života - rekla je folk diva pa nastavila.

 Kada je ona počela da peva ja sam bila šesti razred. Bila je kod nas u kući sa pokojnim suprugom i od tada je jako volim. Bila je neposredna, lepa, slatka, prirodna. Tada mi je rekla da dobro pevam ali da ne zapostavim školu. Nažalost kasnije se razbolela, bila sam uz nju sve do poslednjeg dana. Poslednji put kada sam je obišla bila je jako loše, jedva je i govorila - iatala je Snežana u intervjuu za "Večernje novosti" a onda je otkrila i da je mesto u kom se trenutno nalazi podseća na neko loše vreme:

- Ovo je prvi put da sam ovde nakon čudnog lošeg i ružnog događaja koji se desio pre mnogo godina, kada je na ovom mestu izbio požar. Prvi put sam ovde nakon toga i moram da kažem da je jako lepo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura