GRAĐANI REDOVNO ČERUPAJU SVRAKE NA ETIHADU: NJukasl je ispao iz forme a Siti se zahuktao u trci za vodećim Arsenalom

O. M.

04. 03. 2023. u 11:37 >> 11:37

AKTUELNI šampion Engleske dočekuje popularne Svrake u prvoj utakmici 26. kola Premijer lige.

ГРАЂАНИ РЕДОВНО ЧЕРУПАЈУ СВРАКЕ НА ЕТИХАДУ: Њукасл је испао из форме а Сити се захуктао у трци за водећим Арсеналом

FOTO: EPA

Trka za titulu Premijer lige se zahuktava, a pritisak branioca titule na lidera Arsenal je sve veći. Zaostatak je sada samo pet bodova što je više nego dostižno u preostalih 13 kola. 

"Građani" su u prethodnom kolu bili ubedljivi (4:1) protiv Bornmuta, narednog rivala Arsenala, a zatim su obavili posao i u petoj rundi FA kupa, pošto su sa 3:0 eliminisali Bristol siti.

Njukasl se nalazi na petom mestu, sa četiri boda manje, ali i dve utakmice manje od četvrtoplasiranog Totenhema i zadržao je realne nade da izbori Ligu šampiona, iako je u seriji od četiri meča bez pobede. Pet, ako se računa i poraz u finalu Liga kupa od Mančester junajteda.

Tokom februara, svrake su poražene na svom Sent Džejmsis parku od Liverpula (0:2), dok su protiv Bornmuta i Vest hema igrali 1:1. U januaru su ostvarili dve pobede u polufinalu Liga kupa protiv Sautemptona, a pre tog dvomeča igrali su bez golova sa Kristal palasom, tako da je poslednji trijumf u Premijer ligi bio onaj od 15. januara protiv Fulama, kada je rezervista Isak u 90. minutu savladao Lena.

Siti je posle 25 utakmica skupio 55 bodova, što je ovoj ekipi drugi najgori saldo u poslednjih pet godina. Gori su bili samo u sezoni 2019/20, kada su ostali bez titule.

Njukasl godinama nije osvojio bod na gostovanju Sitiju. Poslednjih 13 duela pripalo je domaćinu, a novom pobedom izjednačili bi klupski rekord. Mančester siti je postigao bar po gol na poslednjih 28 premijerligaških susreta sa Njukaslom, što je najduži niz između bilo koje dve ekipe u elitnom razredu engleskog fudbala.

Ali, ovo nisu "svrake" iz prethodnih godina. Njukasl je sada najbogatiji klub u Premijer ligi, što je titula koju je preoteo upravo današnjem rivalu, i bori se za mesto u Ligi šampiona, prvi put od 2002/03 kada su, sezonu pre one u kojoj ih je na poslednjoj stepenici kvalifikacija zaustavio Partizan, stigli do druge grupne faze.

Prošle sezone Njukasl je sa Etihada ispraćen "petardom", a jesenas je na Sent Džejmsis parku bilo 3:3.

Mnogo golova pada u poslednje vreme na susretima ova dva tima, pa nema razloga da tak one bude i sada.

NAŠ PREDLOG: 1&1P1+&2P1+ (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)