TIM SA AZURNE OBALE JE UPALIO MOTORE: Bivši prvak Francuske pobegao iz zone ispadanja

V.M.

03. 03. 2023. u 08:00

NICA dočekuje Okser na otvaranju 26. kola Lige 1.

ТИМ СА АЗУРНЕ ОБАЛЕ ЈЕ УПАЛИО МОТОРЕ: Бивши првак Француске побегао из зоне испадања

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra fenomenalno u drugom delu sezone, ne znaju za poraz od kada je Didije Dižar preuzeo kormilo od Lusijana Favra. Nica je ostvarila šest pobeda uz dva remija i danas će pred svojim navijačima biti orna da nastavi niz dobrih rezultata. Okser je takođe uhvatio ritam, na poslednja četiri susreta je dva puta trijumfovao uz isto toliko remija i uspeo da je pobegne iz zone ispadanja.

''Orlovi'' su pre sedam dana u dominantnom stilu slavili u Derbiju Azurne obale protiv Monaka rezultatom 0:3. Mofi je postigao dva brza gola, a pobedu je potvrdio Tiram. Nakon slabog prvog dela sezone za Nicu sada je priča potpuno drugačija, zauzima sedmo mesto i opasno se približila ekipama koje se nalaze na pozicijama koje vode u Evropu. Na osam utakmica od kada je Dižar preuzeo tim, njegovi izabranici su samo dva puta vadili loptu iz svoje mreže i najbolja su odbrana lige u tom periodu. Domaćina sledeće nedelje očekuje osmina finala Lige konferencije u kojoj će se sastati sa Partizanovim dželatom, Šerifom iz Tiraspolja.

Okser se ove sezone vratio u Ligu 1 nakon deset godina pauze, veći deo sezone proveo je u zoni ispadanja ali sjajna forma u poslednje vreme ga je izvela iz nje. Trenutno je 16. na tabeli sa 21 osvojenim bodom, isto ima i Ažaksio koji je prvi tim ispod crte, ali današnji gost je bolji u međusobnim duelima. Ove sezone četiri kluba ispada iz Lige 1 jer se prvenstvo smanjuje na 18 učesnika. Posle remija sa Remsom i Anžeom, Okser je savladao Lion i Lorijen, tako da večeras sa dosta samopouzdanja dolazi na ''Alijanc rivijeru''.

Na duelu ovih timova u 11. kolu viđena je podela bodova, Nica je povela preko Delora, a rezultat je poravnao Da Kosta.

Dižar danas neće moći da računa na Bulku, Atala, Brajan i Pepea, dok je pod upitnikom nastup velikog letošnjeg pojačanja Arona Remzija koji je preko nedelje zaradio blažu povredu protiv Monaka.

Okser će na Azurnoj obali biti bez Ovusua i Peleanara.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu između dve ekipe koje se nalaze u odličnoj formi, verujemo da će domaćin ostati neporažen, kao i da neće biti mnogo golova.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)