NAPOLI HITA KA TITULI: Lacio bez izviždanog Sergeja stiže na stadion "Dijego Armando Maradona"?

O. M.

03. 03. 2023. u 14:10 >> 14:10

DERBI 25. kola Serije A biće odigran na stadionu "Dijego Armando Maradona" u Napulju, gde domaći tim, verovatno budući šampion Italije, dočekuje četvrtoplasiranu ekipu Lacija.

НАПОЛИ ХИТА КА ТИТУЛИ: Лацио без извижданог Сергеја стиже на стадион Дијего Армандо Марадона?

FOTO: Tanjug/AP

Napolitanci su na dosadašnje 24 utakmice u elitnom rangu italijanskog fudbala zabeležili neverovatnu 21 pobedu, uz dva nerešena ishoda i samo jedan poraz.

Taj jedini poraz došao je 4. januara na gostovanju najbližem pratiocu Interu, koji za liderom zaostaje 18 bodova.

Napoli postiže skoro dva i po gola po utakmici u proseku, a prima otprilike gol na svakom drugom meču. Gol-razlika izabranika Lučana Spaletija je +43, više nego što je ijedna ekipa postigla golova, osim Intera koji ima 44.

Na mečevima Lacija pada nešto manje od dva i po gola prosečno, a u poslednje vreme je uobičajeno da dueli "napolitanaca" i "lacijala" uđu u 3+, što se desilo na njihova četiri poslednja susreta i na pet od poslednjih šest.

Odlika Lacija je da prima malo golova u prvom poluvremenu, gde je četa Mauricija Sarija sačuvala svoju mrežu na 20 od 24 prvoligaška duela. S druge strane, Napoli nije izgubio nijedno prvo poluvreme ove sezone, ali više golova postiže u drugom, 30 naspram 28.

Napoli je dobio pet od tih poslednjih šest susreta, a plavima je pripalo svih šest poslednjih duela na domaćem terenu. Zanimljivo je da ove dve ekipe nisu igrale nerešeno od novembra 2016. godine, kada je u Napulju bilo 1:1.

Napoli je u prethodnom kolu slavio na gostovanju Empoliju (2:0), golovima Ismajlija i Osimhena, koji je tim pogotkom stigao do brojke od osam uzastopnih mečeva u Seriji A na kojima je bio strelac. Kako igraju i on i Napoli, nije isključeno da uskoro obori rekord od 11 mečeva koji dele Kristijano Ronaldo, Gabrijel Batistuta i Fabio Kvaljarela.

Lacio je ostvario minimalnu pobedu nad Sampdorijom, a strelac je u završnici meča bio Luis Alberto koji se tako zahvalio Sariju što ga je uveo u igru sredinom drugog poluvremena. Sergej Milinković-Savić igrao je do 85. minuta i doživeo zvižduke navijača Lacija. Ovih dana Italijom kruže glasine da bi Sari mogao da ga izostavi iz sastava za meč protiv Napolija jer je daleko od forme koja ga je krasila jesenas.

Obe ekipe dobro gaze u Evropi. Napoli je posle ovajanja grupe A Lige šampiona, gde je pretrpeo samo jedan poraz, na gostovanju Liverpulu, za protivnika u drugoj fazi dobio Frankfurt koga je savladao 2:0 na gostovanju pre desetak dana i sada mirno čeka revanš. Lacio je u plej-ofu Lige konferencija eliminisao Kluž i sada mu sledi dvoboj osmine finala sa AZ Alkmarom.

Lacijali se sa Interom, Milanom, Romom i Atalantom bore za plasman u neki od evrokupova naredne sezone. Trenutno su na četvrtom mestu, koje im garantuje Ligu šampiona, sa bodom više od gradskog rivala.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)