VREME JE DA "PEVCI" RAZBIJU MALER: Totenhem se često spotiče u ovoj rundi

V.M.

01. 03. 2023. u 09:00

U okviru petog kola najprestižnijeg kup takmičenja na Starom kontinentu Šefild junajted će dočekati goste iz severnog Londona koji će ponovo biti bez svog trenera.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ПЕВЦИ РАЗБИЈУ МАЛЕР: Тотенхем се често спотиче у овој рунди

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin ima izglednu priliku da se vrati u Premijer ligu, drugi je na tabeli Čempionšipa sa plus sedam u odnosu na trećeplasirani Midlzbro i ima meč manje od njega. Solidne partije pruža i u FA kupu u kojem je do sada ostvario dve rutinske pobede. Sa druge strane, Totenhem je podigao formu u pravom trenutku. Za vikend je nakon pet godina u ligi savladao Čelsi, zacementirao se na četvrtom mestu na tabeli i sada fokus prebacuje na FA kup koji mu je najrealnija prilika za trofej koji čeka već 15 godina!

Šefild junajted je odiseju u kupu započeo trijumfom od 0:2 protiv Milvola, a nakon toga mu je bio potreban revanš kako bi izbacio Reksam, 3:1. Glavna odlika domaćina su odlične igre na svom ''Bramal lejnu''.

Na 18 utakmica kod kuće u svim takmičenjima ''oštrice'' su zabeležile 12 pobeda uz po tri remija i poraza. Izabranici Pola Hekingbotoma su za vikend ostvarili jako bitnu pobedu savladavši Votford sa 1:0, tako su prekinuli niz od dva uzastopna poraza i napravili veliki korak ka povratku u elitu.

Totenhemu je FA kup tradicionalno omiljeno takmičenje jer ga je osvajao u osam navrata, poslednji put 1991. kada je u finalu bio bolji od Notingema. Ovogodišnju avanturu započeo je u trećem kolu kada je savladao Portsmut pogotkom Harija Kejna, a nakon toga je rutinski porazio Preston rezultatom 0:3. ''Pevce'' će na večerašnjem susretu u odsustvu Antonija Kontea, koji ima zdravstvene probleme, ponovo voditi Kristijan Stelini. Stelini je neka vrsta talije gostu jer je vodio ekipu u četiri navrata i svaki put je zabeležio pobedu. Od ekipa koje su ostale u takmičenju može se reći da je Totenhem jedna od kvalitetnijih i ima lepu priliku da osvoji trofej nakon duge pauze.

Domaćin ima velikih problema sa izostancima, na večerašnjem susretu će biti bez Šarpa, Brustera, Norington-Dejvisa, Stivensa i Okonela, dok je moguć povratak Baldoka na teren.

Stelini takođe ne može da računa na par prvotimaca zbog povreda, to su kapiten Loris i Bentankur, a takođe će izostati Sesenjon i Bisuma.

Očekujemo da Totenhem slavi na ''Bramal lejnu'', a verujemo i da će biti malo golova na susretu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,85)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 2,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene