"PONOS JUGA" NE PRESTAJE DA MELJE! Navijači sanjaju duplu krunu

V.M.

01. 03. 2023. u 14:16 >> 14:16

U četvrtfinalu holandskog kupa Herenven će dočekati lidera Eredivizije.

ПОНОС ЈУГА НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА МЕЉЕ! Навијачи сањају дуплу круну

FK Partizan/Miodrag Todorović

Domaćin je u lošem ritmu, na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima doživeo je čak pet poraza i očekuje ga veoma težak zadatak protiv velikana iz Roterdama. Fejenord igra odlično, neporažen je u 2023. godini, ima plus tri u odnosu na Ajaks u prvenstvu, pobeđuje sve redom u kupu, a uskoro ga očekuje osmina finala Lige Evrope u kojoj će se sastati sa Šahtjorom.

Herenven je avanturu u holandskom kupu započeo pobedom protiv Huka 2:4, nakon toga je bio bolji od Volendama sa 2:0, a u prošlom kolu je posle preokreta savladao Bredu rezultatom 1:2. ''Super Frizijci'' su ovo takmičenje osvojili jednom u svojoj istoriji, bilo je to 2009. godine kada su u finalu na ''De Kajpu'' nakon 120 minuta bolje izvodili penale od Tventea. Što se tiče Eredivizije, Herenven je trenutno deseti na tabeli sa 30 bodova i za vikend je doživeo težak poraz od Valvijka na svom terenu, 1:4.

Fejednord igra sezonu iz snova. Pre par dana je savladavši Fortunu Sitard sa 2:4 zabeležio četvrti trijumf u nizu i tako se održao na vrhu tabele holandskog prvenstva. Gost čeka titulu šest godina i ima odličnu priliku da trofej namenjen prvaku Holandije vrati u svoje vitrine. ''Ponos juga'' je pokazao da ove sezone voli da igra goleade u kupu. Prvo je pobedio Cvole sa 3:1, a nakon toga je odigrao veoma zanimljivu utakmicu u osmini finala se NEC-om. Četa Arnea Slota je gubila sa 0:2, poravnala je rezultat sa dva gola u sudijskoj nadoknadi, ekipa iz Nijmegena je ponovo povela u produžetku ali Fejenord se nije predavao i preokrenuo je na 4:3, ipak na samom kraju Brujin je izjednačio i otišlo se u penale koje je ''ponos juga'' bolje izvodio. 

Kod domaćina će odsutni biti Sven van Bek i prvi golman reprezentacije Andrijes Nopert.

Arne Slot takođe ne može da računa na prvog čuvara mreže Bijlova, pored njega na večerašnjem duelu u redovima gosta neće biti Šimanski, Timber, Trauner i Valemark.

Večerašnji duel će biti treći između današnjih protivnika ove sezone. Na ''De Kajpu'' je viđen remi (0:0), dok je na ''Abe Lenstra stadionu'' slavio Fejenord (1:2).

Očekujemo novu goleadu u režiji velikana iz Roterdama.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone