MANČESTER NASTAVLJA POHOD NA ČETIRI TROFEJA: Vest hem nema šta da traži na "teatru snova"

O. M.

01. 03. 2023. u 07:25

OSVAJANjEM Liga kupa Mančester junajted je prekinuo najduži period bez osvojenog trofeja još od osamdesetih godinana prošlog veka, ali na Old Trafordu nema vremena za slavlje, u igri su još tri pehara i trka za epskom četverostrukom krunom.

МАНЧЕСТЕР НАСТАВЉА ПОХОД НА ЧЕТИРИ ТРОФЕЈА: Вест хем нема шта да тражи на театру снова

FOTO: AP/Tanjug

To je potvrdio i menadžer Erik ten Hag odmah posle podizanja pehara.

- Šampanjca će biti samo upravu i trenerski tim, pošto igrači imaju još posla tokom nedelje - rekao je Holanđanin nakon što je postao tek drugi menadžer Junajteda koji je osvojio pobednički pehar u svojoj prvoj sezoni na klupi mančesterskog giganta.

Prvi zadatak u borbi za preostala tri komada srebrenine je ove srede, kada na Old Traford dolazi Vest hem.

Pod komandom Ten Haga "Old Traford" ponovo postaje "Teatar snova", što je nadimak koji mu nije pristajao od prelaska sera Aleksa Fergusona sa klupe u direktorsku ložu. Na inicijativu Holanđanina čak je i promenjen raspored klupa za domaće i goste na Old trafordu, jer je Ten Hag želeo da on i njegovi igrači budu bliže tunelu, ali i legendarnom Stretford endu, tribini na kojoj se okupljaju najvatrenije pristalice ovog kluba.

Junajted je u seriji od 18 utakmica bez poraza, sa 16 pobeda i samo dva nerešena, a u tom periodu na 13 utakmica postigao je bar dva gola.

Doduše, Vest hem se ni u prethodnom periodu nije mnogo radovao na "Old Trafordu", gde ima samo jednu pobedu na poslednjih 19 mečeva. Ta pobeda ostvarena je 2021. godine u osmini finala Liga kupa. "Čekićari" su ove sezone rado viđen gost svuda na Ostrvu, jer osim dve pobede u Kupu, protiv Derbija i Brentforda, imaju još samo jedan trijumf u Premijer ligi koji datira iz avgusta prošle godine protiv Aston vile. 

Pobede u Kupu uvek dobro dođu, ali Vest hem ima važnijih briga ovih dana, jer ima samo dva boda više od ekipa koje su u zoni ispadanja. 

Pet poslednjih susreta ove dve ekipe u svim takmičenjima bile su 0-1 gol, a poslednjih šest je došlo 0-2 gola.

Markus Rašford je trenutno u neverovatnoj formi, a baš sada mu dolazi "omiljena" mušterija. Engleski napadač postigao je deset golova na deset utakmica koliko je igrao protiv Vest hema. S druge strane, napad "čekićara" ove zime pojačao je doskorašnji napadač Aston vile Deni Ings koji je poslednji gol Mančester junajtedu dao 2015. godine.

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (kvota 2,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave