SITI VIŠE NE SME DA KIKSIRA! ''Trešnjice'' nikada u istoriji nisu slavile protiv aktuelnog šampiona

V.M.

25. 02. 2023. u 09:45

BORNMUT dočekuje četu Pepa Gvardiole u utakmici 25. kola Premijer lige.

СИТИ ВИШЕ НЕ СМЕ ДА КИКСИРА! Трешњице никада у историји нису славиле против актуелног шампиона

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin se nalazi u seriji dobrih rezultata i uspeo je da pobegne iz zone ispadanja, ali ga u ostatku sezone očekuje grčevita borba za opstanak. Mančester je u prošlom kolu napravio veliki kiks kada je podelio bodove sa Notingemom na ''Siti graundu'', Arsenal je to iskoristio i ''građani'' sada ponovo gledaju u leđa ''tobdžijama'' na tabeli.

Bornmut je na poslednja četiri ligaška susreta odigrao dva remija, ostvario pobedu i doživeo poraz. Prošlog vikenda je slavio na gostovanju protiv Vulverhemptona pogotkom Tavernijea i na taj način je pobegao iz zone ispadanja. Trenutno je 17. na tabeli i ima bod više od Vest Hema koji je prvi tim ispod crte. ''Trešnjice'' su se ove sezone vratile u Premijer ligu nakon par godina odsustva i očekuje ih velika borba za opstanak u eliti.

Mančester siti više nema prava na grešku. Aktuelni šampion zaostaje dva boda za Arsenalom a na tabeli, a i odigrao je utakmicu više od ''tobdžija''. Na poslednjih pet ligaških susreta Siti ima tri pobede, poraz i remi. Na 12 gostovanja ove seone, izabranici Pepa Gvardiole su osvojili 21 poen. Gost je najbolji napad lige i positgao je čak 60 pogodaka posle 24 odigrana kola. Preko nedelje ''građani'' su nastupali u Ligi šampiona, poveli su protiv Lajpciga golom Mareza, ali Joško Gvardiol je izjednačio i sudbina dvomeča će se odlčivati na ''Etihadu''.

Ova dva tima su odigrala 14 međusobnih duela na kojima je Siti upisao zapanjujućih 13 pobeda, a viđen je i jedan remi, što znači da ''trešnjice'' nikada nisu slavile protiv današnjeg protivnika.

Domaćin će biti bez Bruksa, Kuka i Kelija, dok su pod znakom pitanja nastupi Lerme, Stanislasa, Tavernija, Zabranjija i Zemure.

Gvardiola neće moći da računa na Mendija i Stounsa, a neizvesni su nastupi Kevina de Brujnea i Laporta.

Očekujemo da Siti rutinski odradi posao na ''Vitalitiju''. Verujemo da će bez većih problema osvojiti tri boda i tako nastaviti svoj pohod ka petoj tituli prvaka Engleske u poslednjih šest sezona.

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)