ĐIRONA NIJE DALEKO: Babićeva Almerija može da prestigne Katalonce i olakša situaciju

M.T.

17. 02. 2023. u 09:15

OVA dva kluba na tabeli razdvajaju samo dva boda.

ЂИРОНА НИЈЕ ДАЛЕКО: Бабићева Алмерија може да престигне Каталонце и олакша ситуацију

Foto: Profimedia

U donjoj polovini tabele španske La Lige vlada prava gužva, a večerašnji meč u kojem će od 21 sat na stadionu ''Montilivi'' Đirona dočekati Almeriju u okviru 22. kola mogao bi da makar malo raščisti situaciju.

Đirona je u prethodnom kolu neprijatno iznenadila svoje navijače pošto je poražena od Kadiza sa 2:0. Bio je to treći poraz tima trenera Mičela u poslednjih pet kola španskog šampionata uz ostvarene dve pobede, a povratak na domaći teren mogo bi da koristi katalonskom klubu koji je na 11 utakmica pred svojim navijačima osvojio 18 bodova.

Katalonci su posle poraza od Kadiza trenutno na 11. mestu tabele sa osvojena 24 boda. Pošto je Đirona u La Ligu stigla ove sezone iz Segunde, to svakako nije loš učinak, ali kada se zna da je samo četiri boda udaljena od opasne zone, jasno je da se stvari mogu veoma brzo promeniti.

Poput Đirone, Almerija je takođe poražena u prošlom kolu od Betisa. Bio je to drugi uzastopni neuspeh Almerije posle tri meča bez poraza, a problem za tim trenera Rubija je odlazak na gostovanja pošto klub iz Andaluzije ima drugi najgori učinak u ligi sa samo tri osvojena boda na deset utakmica.

Almerija je trenutno na 15. poziciji sa 22 boda, samo dva manje od Đirone koju bi mogla da prestigne u slučaju pobede u večerašnjem duelu. Trijumf je praktično neohodan Rubijevom timu jer je samo dva boda udaljen od Valensije, prvog tima ispod crte.

Đirona je za ovaj meč dobila pojačanje jer se u tim posle odrađene suspenzije vratio Kristijan Stuani, ali i dalje tim trenera Mičela ima dosta povređenih igrača pa će tako odsustvovati Jan Kouto, Ibrahima Kebe, Valeri Fernandez i Reiner, dok su pod znakom pitanja Jangel Erera i David Lopez. Očekuje se da Mičel napravi neke promene u odnosu na tim koji je izgubio od Kadiza, a trebalo bi da od starta igraju Stuani, Rodrigo Rikelme i Aleksander Kalens.

I Almerija je poput svog večerašnjeg rivala dobila pojačanje za ovaj meč pošto se u tim vraćaju Leo Baptistao i Lukas Robertone posle odrađenih suspenzija zbog kojih su propustili utakmicu protiv Betisa i verovatno će odmah biti u startnoj postavi, ali drugih promena u startnih 11 ne bi trebalo da bude u odnosu na prošli meč.

Tradicija u prethodnih deset mečeva između ovih timova je na strani Đirone koja je uspela da ostvari pet pobeda, dok je Almerija slavila tri puta, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom. U prvom susretu ovih timova ove sezone, Almerija je slavila sa 3:2.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!