JUG ITALIJE STRPLJIVO ČEKA TITULU: ''Neroverdi'' su se razigrali

V.M.

17. 02. 2023. u 13:20 >> 13:21

SASUOLO dočekuje Napoli u prvoj utakmici 23. kola Serije A.

ЈУГ ИТАЛИЈЕ СТРПЉИВО ЧЕКА ТИТУЛУ: Нероверди су се разиграли

FOTO: Tanjug/AP

Nakon veoma slabog otvaranja drugog dela sezone, domaćin je uhvatio zalet, neporažen je na prethodne četiri utakmice i pokušaće da produži taj niz protiv najbolje ekipe u ligi. Sa druge strane, Napoli sigurno korača ka tituli. Gost igra fenomenalno tokom čitave sezone, ima plus 15 u odnosu na Inter i od mogućih 66 bodova osvojio je čak 59 u dosadašnjem toku takmičenja.

Sasuolo je trenutno 15. na tabeli sa 24 boda, što je sedam više u odnosu na Veronu koja je prvi tim ispod crte. Izabranici Alesija Dionizija su drugi deo sezone započeli sa tri vezana poraza i bili su blizu zone ispadanja, ali su nakon toga usledili remiji sa Udinezeom i Moncom, kao i trijumfi protiv Milana i Atalante. ''Neroverdi'' igraju promenljivo na svom terenu ove sezone, na deset utakmica pokupili su 14 poena.

Napoli je u sjajnom ritmu, nakon što je drugu polusezonu započeo porazom od Intera ostvario je šest vezanih ligaških pobeda. Poslednja žrtva bio mu je Kremoneze kojeg je savladao rezultatom 3:0. Gost ima najbolji napad u ligi, postigao je čak 54 pogotka za sada, a najveće zasluge za to idu centarforu Viktoru Osimenu. Sjajni Nigerijac je tresao mrežu čak 17 puta i prvi je na listi strelaca Serije A.

Jedini razočaravajući trenutak za ekipu sa juga Italije je bilo ispadanje u kupu, u osmini finala bolji od njih bio je Kremoneze nakon izvođenja jedanaesteraca. Napolitance iduće nedelje očekuje osmina finala Lige šampiona u kojoj će ukrstiti koplja sa prošlogodišnjim osvajačem Lige Evrope, Ajntrahtom iz Frankfurta.

Na prvom susretu ovih ekipa u tekućoj sezoni Napoli je ostvario dominantnu pobedu od 4:0, ekipu je do trijumfa vodio Osimen koji je postigao tri gola na toj utakmici.

Domaćin će biti bez Muldura i Toljana. Spaletni nema problema sa biranjem sastava ali videćemo da li će odlučiti da odmori neke nosioce igre za utakmicu Lige šampiona jer ima pozamašnu prednost u odnosu na Inter.

Očekujemo jednu dobru, zanimljivu utakmicu u kojoj verujemo da će oba tima postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu