OKSEROV NIZ BEZ POBEDE SVE DUŽI: Lion u jurnjavi za bodovima i Evropom

M.T.

17. 02. 2023. u 08:33

DOMAĆIN je pretposlednji na tabeli.

ОКСЕРОВ НИЗ БЕЗ ПОБЕДЕ СВЕ ДУЖИ: Лион у јурњави за бодовима и Европом

Foto: Profimedia

Trebalo je da bude sve mnogo radosnije za navijače Oksera ove sezone po ulasku iz druge lige, ali njihov tim se grčevito bori za opstanak i ozbiljna prepreka ka tom cilju je i meč protiv Liona kojeg će večeras od 21 sat Okser dočekati na stadionu ''Abe-Dešam'' u okviru 24. kola Lige 1.

Biće ovo prvi meč Oksera i Liona posle čitave decenije pošto je taman toliko klub iz Burgundija bio van elitnog takmičenja francuskog fudbala. Međutim, povratnička sezone ne prolazi baš kako treba za ekipu trenera Kristofa Pelisijea pošto je Okser u seriji od deset uzastopnih mečeva bez pobede u Ligi 1, a u poslednjih pet kola je doživeo tri poraza i zatim dva puta u nizu remizirao sa Remsom i Anžeom u prethodnom kolu.

Sa svega tri pobede u prethodna 23 kola, uz šest remija i 14 poraza ne čudi što je Okser gotovo na dnu gde zauzima pretposlednje, 19. mesto sa 15 bodova, tri manje od Ažaksioa i Strazbura, dok prvi tim iznad crte Troa ima četiri boda više. Veliki problem za Okser je i vrlo loša odbrana koja je primila 47 golova i po tome je treća najgora u ligi iza Troa i Anžea.

Lion igra sve bolje pod komandom Lorana Blana i u seriji je od četiri utakmice bez poraza, ostvarivši tri pobede i jedan remi. U poslednja dva kola Blanov tim je savladao Troa i Lens, a bitno pred Okser je to što je u seriji od pet utakmica bez poraza na gostovanjima.

Na tabeli Lion stoji sve bolje i trenutno je na devetoj poziciji sa osvojenih 35 bodova, bodom manje od Lorijena i dva od Nice, dok je šest udaljen od pozicija koje vode u evropska takmičenja i Blanov tim ima jasan cilj do kraja šampionata.

Trener Oksera Kristof Pelisije biće na meču protiv Liona bez pomoći povređenih Kajsa Ruiza-Atila i Sirikija Dembelea, kao i cele sezone odsutnog Tea Pelenara. U Lionu nema Malo Gusta kao i Džefinja koji je preskočio i utakmicu prošlog kola protiv Lensa zbog povrede članka.

Okser je samo dva puta savladao Lion u poslednjih deset mečeva ova dva tima i oba puta je to bila pred domaćim navijačima. Pošto je Okser čitavu deceniju bio van Lige 1 nije ni čudo što je poslednji trijumf protiv Liona ostvario još 2011.

Lion je uspeo da šest puta pobedi Okser dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom, a mečevi ova dva tima umeju da budu efikasni pošto je na sedam od poslednjih deset postignuto tri ili više golova, kao što je bio slučaj u prvom meču ove sezone kada je Lion slavio sa 2:1.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije