SEVILJA JE PODIGLA FORMU U PRAVOM TRENUTKU: PSV bi mogao da se pošteno namuči u Andaluziji

M.T.

16. 02. 2023. u 11:20

ŠPANSKI tim slavio na četiri od poslednjih šest utakmica.

СЕВИЉА ЈЕ ПОДИГЛА ФОРМУ У ПРАВОМ ТРЕНУТКУ: ПСВ би могао да се поштено намучи у Андалузији

Foto Profimedia

Sevilja polako počinje da igra sve bolje i bolje i navijači mogu da budu zadovoljni što su njihovi ljubimci formu počeli da podižu baš pred večerašnji prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope u kojem će Andalužani na stadionu ''Ramon Sančez Pizhuan'' dočekati PSV iz Ajndhovena u 21 sat, u prvoj utakmici u istoriji između ova dva tima.

Tim iz Andaluzije postao je redovan učesnik evropskih takmičenja, ali je ova sezona u španskom šampionatu zapretila da bude zapamćena kao ona u kojoj je Sevilja ispala iz La Lige. Dugo je tim Horhea Sampaolija bio pri dnu tabele i mučio se, da bi sa četiri pobede u prethodnih šest kola uspeo da malo olakša situaciju. Poslednja je savladana Majorka posle poraza od Barselone i Sevilja se probila do 12. pozicije na tabeli sa 24 boda, četiri više od Valensije koja je prvi tim ispod crte. Opasnost još uvek nije otklonjena za Sevilju, ali se definitivno malo lakše diše.

U Ligu Evorpe je Sevilja stigla iz Lige šampiona gde je u grupi sa Mančester sitijem, Borusijom Dormtund i Kopenhagenom zauzela treće mesto sa samo jednom pobedom na šest mečeva.

PSV u solidnoj formi stiže u Španiju pošto je u poslednjih pet kola holandskog šampionata tri puta stigao do pobede uz po remi i poraz. Trenutno je tim iz Ajndhovena na četvrtom mestu tabele sa 42 boda, jednim manje od Ajaksa, dva od AZ Alkmara i četiri od vodećeg Fejenorda.

''Filipsovci'' su do nokaut faze stigli drugim mestom u grupi iza Arsenala, a konurencija su im bili Bodo Glimt i Cirih. Najveći problem za PSV je period tranzicije pošto su tokom zimskog prelaznog roka napustili Kodi Gakpo i Noni Madueke, a kao njihove zamene su stigli na pozajmicu Torgan Azar i Fabio Silva.

Trener Sevilje Horhe Sampaoli već neko vreme ne može da računa na Hozea Manuela Koronu, Markaa i Papu Gomeza, dok postoji određena šansa da u timu budu Karim Rekik i Aleks Telješ. Ukoliko se Sampoli odluči za malo oprezniji pristup u prvom meču, Markos Akunja bi mogao da bude na levi ving bek umesto Brajan Gila, ali bi ostatak tima mogao da ostane isti kao protiv Majorke.

U ubedljivoj pobedi protiv Groningena, Rud van Nistelroj mogao je da odmori neke igrače i zbog čega bi statna postava mogla da bude neizmenjena. PSV nema mnog problema sa povredama pošto bi mogli da odsustvuju samo Anvar El Gazi i Filip Mvene.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORBA ZA EVROPU: Orlove će skupo koštati remiji sa Verderom i Unionom