"ZMAJEVI" PRETE ŠAMPIONU: "Crveno-beli" na "Krovu" vade fleke

N.P.

11. 02. 2023. u 08:47

FUDBALERI Crvene zvezde gostuju Voždovcu u okviru 21. kola Super lige Srbije.

ЗМАЈЕВИ ПРЕТЕ ШАМПИОНУ: Црвено-бели на Крову ваде флеке

FOTO: FK Crvena zvezda

Aktuelni šampion je kiksirao na prolećnoj premijeri pred svojim navijačima protiv Vojvodine. Snažno je krenula Zvezda i konstantno napadala, ponajviše preko levog krila gde je bio Aleksandar Katai. Međutim, nedostajala je završnica.

„Lale“ su u 25. minutu stigle do vođstva preko mladog Uroša Kabića koji je na ivici šesnaesterca dobio poprečnu loptu od Malbašića po zemlji i iz prve je „raspalio“ po lopti koja je zatresla protivničku mrežu. Ipak to vođstvo nije dugo trajalo pa je aktuelni šampion izjednačio samo nekoliko minuta kasnije.

Kanga je u 29. minutu odlično uposlio Kataija koji je lobovao golmana Carevića i ispostaviće se postavio konačan rezultat. Crvena zvezda se trenutno nalazi na prvoj poziciji na tabeli sa 54 osvojena boda, osam više od večitog rivala Partizana. "Crveno-beli" su slavili na 17 susreta, dok su tri puta remizirali uz gol razliku 51:8.

Voždovac zauzima sedmu poziciji na tabeli Super lige Srbije i ima ukupno 34 prikupljenih bodova, isto kao i Vojvodina i Novi Pazar, koji se nalaze na petom, odnosno šestom mestu. Popularni "zmajevi" su trijumfovali na deset mečeva, četiri puta remizirali, dok su doživeli šest poraza uz gol razliku 18:22. Izabranici Nikole Puače su na otvaranju prolećnog dela sezone bili bolji na gostovanju Radničkom 1923 u Kragujevcu minimalnim rezultatom, a jedini pogodak postigao je Miloš Pantović, sa bele tačke u 31. minutu meča.

Do sada je Crvena zvezda odigrala 28 prvenstvnih utakmica protiv Voždovca, a pozitivan skor je na strani kluba iz Ljutice Bogdana. Ukupno je domaćin trijumfovao na 23 susreta, jednom je susret završen nerešenim rezultatom, dok su četiri puta pobedili fudbaleri sa Dušanovca, uz gol razliku 62:17 u korist aktuelnog šampiona. Poslednji put Crvena zvezda i Voždovac su se sastali u šestom kolu ovosezonske Superlige Srbije, a meč je odigran 13. avgusta prošle godine. "Crveno-beli" su ostvarili rutinsku pobedu rezultatom 4:0, a najbolji akter bio je Mirko Ivanić koji je osim pogotka, upisao i tri asistencije - Pešiću, Bukariju i Benu.

Izabranici Miloša Milojevića nemaju prava na novi kiks u prvenstvu. Trenera gostiju brine veštačka podloga na kojoj Voždovac igra čvrsto i disciplinovano. Međutim, večiti rival je lideru prišao na osam bodova prednosti i trku za šampionasku titulu učinio uzbudljivijom i neizvesnijom.

Crvena zvezda je favorit na "Krovu" ali to će morati da pokaže na terenu i izvadi fleke za remi u prošlom kolu. "Zmajevi" su pružili odličnu partiju u Kragujevcu i puni samopouzdanja ulaze u današnji okršaj. Očekujemo trijumf "crveno-belih" i predlažemo da dvojku obavezno pojačate golovima.


NAŠ PREDLOG: 2&2-5 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)