VLAHOVIĆ JE ŽELJAN GOLOVA! Odlična prilika za prvenac srpskog reprezentativca u novoj godini

V.M.

07. 02. 2023. u 12:21 >> 12:21

SALERNITANA dočekuje Juventus u poslednjoj utakmici 21. kola Serije A.

ВЛАХОВИЋ ЈЕ ЖЕЉАН ГОЛОВА! Одлична прилика за првенац српског репрезентативца у новој години

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je u prošlom kolu konačno ostvario pobedu, savladao je Leće sa 1:2 i tako je prekinuo niz od sedam ligaških utakmica bez trijumfa. Što se tiče Juvea, ekipa iz Torina je u jako lošem ritmu od kada joj je kaznom oduzeto 15 bodova i ne zna za pobedu na prethodna tri prvenstvena susreta.

Salernitana je prošle godine jedva izborila opstanak u Seriji A i ima isti cilj ove sezone. Trenuno je 16. sa sedam bodova više od Verone koja je prvi tim ispod crte. Izabranici Davidea Nikole igraju solidno na svom terenu, kod kuće su na deset utakmica pokupili 12 poena. Glavni problem ekipe sa juga Italije je odbrana, domaćin je nakon 20 kola primio čak 38 golova, što je skoro dva u proseku i najviše u čitavoj Seriji A.

Juve je preko nedelje savladao Lacio sa 1:0 u četvrtfinalu Kupa Italije i tako zakazao susret sa Interom u polufinalu, gol odluke na utakmici postigao je Bremer krajem prvog poluvremena. Što se tiče prvenstva, ''staroj dami'' ne cvetaju ruže, 13. je na tabeli i prošlog vikenda je na svom ''Alijanc stadionu'' poražena od Monce rezultatom 0:2. Dobra vest za Masimilijana Alegrija je što je Dušan Vlahović započeo od prvog minuta taj meč i nakon dužeg odsustva ponovo je na raspolaganju italijanskom stručnjaku. Iako dugo nije igrao, srpski reprezentativac deli mesto najboljeg strelca ekipe sa Milikom, obojica su postigli po šest ligaških pogodaka. Juventus igra promenljivo u gostima ove sezone, na devet utakmica ima 14 osvojenih bodova, a zanimljiv je podatak da je na tih devet susreta postigao samo šest golova.

Ovo će biti drugi duel današnjih protivnika ove sezone, sredinom septembra su podelili bodove rezultatom 2:2. Bizarana situacija desila se pri kraju meča kada je Arkadijuš Milik postigao gol za prednost Juvea u sudijskoj nadoknadi koji je poništen odlukom VAR-a, a Poljak je dobio crveni karton jer je prilikom slavlja skinuo dres i zaradio drugi žuti.

Domaćin će na ovom meču biti bez Facija, Mađorea i Gjombera.

Alegri ne može da računa na Milika, Pogbu, Ihaterena i Petersa, dok je pod znakom pitanja kapiten Leo Bonući.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu, verujemo da će duo Vlahović-Kjeza biti preveliki zalogaj za Salernitanu i tipujemo dvojku na ''staru damu''.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju