MOGU LI ''CRVENO-CRNI'' DO TROFEJA SVETSKOG PRVAKA? Repriza polufinala od pre tri sezone

V.M.

07. 02. 2023. u 15:30 >> 15:30

FLAMENGO i Al Hilal ukrštaju koplja u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva od 20 časova.

МОГУ ЛИ ЦРВЕНО-ЦРНИ ДО ТРОФЕЈА СВЕТСКОГ ПРВАКА? Реприза полуфинала од пре три сезоне

Foto: Profimedia

Brazilski velikan je prošle godine osvojio svoj treći Kopa libertadores u istoriji savladavši Atletiko paranense u finalu golom Gabrijela Barbose i tako je dobio priliku da se bori za trofej koji mu je 2019. izmakao u finalu porazom od Liverpula. Al Hilal je za vikend savladao marokanski Vidad nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i na taj način je zakazao obračun sa današnjim protovnikom u polufinalu.

Flamengo igra solidno ove sezone. Trenutno je prvi u Karioka šampionatu sa 14 osvojenih bodova nakon šest odigranih utakmica. Karioka šampionat je takmičenje koje se igra za vreme pauze nakon završenog brazilskog prvenstva i u njemu nastupaju ekipe iz države Rio de Žaneiro. Prošle nedelje izabranici Vitora Pereire su savladali Boavistu pogotkom Pedra. Krajem januara popularni ''lešinari'' su odigrali jako zanimljiv meč u brazilskom Superkupu u kojem su izgubili od Palemeirasa rezultatom 4:3. ''Crveno-crni'' su na dominantan način osvojili Kopa libertadores prošle sezone, nisu izgubili nijedan meč u takmičenju i sada će pokušati da postanu prvi klub iz Brazila koji će osvojiti Svetsko klupsko prvenstvo nakon Korinitijansa kojem je to pošlo za rukom 2012. godine.

Al Hilal ima samo jedan poraz ove sezone u saudijskoj Pro ligi i zauzima četvrto mesto sa dva boda manje od lidera Al Nasra. U proteklom kolu savladao je Abhu sa 2:1. Što se tiče Svetskog klupskog prvenstva, ''plavom talasu'' će ovo biti treće polufinale u prethodne četiri sezone i nada se da će konačno ući u finale. U dosadašnjem toku takmičenja Al Hilal je pobedio Vidad u veoma napetoj utakmici, gubio je sve do same završnice kada je u sudijskoj nadoknadi Kano se bele tačke poravano rezultat, posle mirnog produžetka usledili su penali koje je najtrofejniji klub Saudisjke Arabije bolje izvodio i prošao dalje.

U polufinalu koji su ovi timovi odigrali pre tri sezone Flamengo je slavio rezultatom 3:1.

Verujemo da ćemo gledati jedan jako interesantan meč i očekujemo da bude dosta pogodaka na večerašnjem duelu.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)