BORUSIJA I FRAJBURG PORAVNATI ULAZE U MEĐUSOBNI DUEL: Zov Lige šampiona jači od svega

M.T.

04. 02. 2023. u 08:35

''Milioneri'' u seriji od tri pobede.

БОРУСИЈА И ФРАЈБУРГ ПОРАВНАТИ УЛАЗЕ У МЕЂУСОБНИ ДУЕЛ: Зов Лиге шампиона јачи од свега

Foto: Profimedia

Sve ide kao podmazano za Borusiju Dortmund u nastavku sezone pošto su ''milioneri'' u seriji od tri pobede, a danas od 15.30 će pokušati da nastave niz protiv najbližeg pratioca na tabeli Frajburga na stadionu ''Signal Iduna Park'' u okviru 19. kola Bundeslige.

Borusija Dortmund i Frajburg poravnati su na tabeli pošto oba tima imaju po 34 boda posle 18 odigranih kola, ali je tim Edina Terzića na četvrtom mestu za jednu poziciju bolje plasiran pošto ima bolju gol razliku. Frajburg bi eventualnim slavljem uspeo da prestigne Borusiju i nađe se na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, takmičenju u kojem gosti nikad nisu učestvovali.

''Milioneri'' su sa dva poraza u nizu otišli na mundijalsku pauzu, ali je sve krenulo na bolje za Dortmund kada je sezone nastavljena. Redom su poraženi Augzburg, Majnc, a u prethodnom kolu zaustavljen je Bajer iz Leverkuzena. Borusija je uspela da priđe na samo tri boda zaostatka iza Bajerna iskoristivši tri uzastopna remija Bavaraca.

Nastavak sezone bio je daleko od idealnog za Frajburg pošto je tim Kristijana Štrajha doživeo pravu katastrofu u prvom meču posle pauze, u kojem je Volfsburg slavio sa 6:0. Usledio je remi sa Ajntrahtom iz Frankfurta, da bi u prethodnom kolu Frajburg konačno stigao do prve pobede u novoj godini protiv Augzburga, a Štrajhov tim će probati da od ove sezone napravi istorijsku.

Borusija Dortmund će na meču protiv Frajburga biti bez Saliha Ozčana koji je u prethodnom kolu protiv Bajera dobio peti žuti karton i moraće da odmori jedan meč, a umesto njegas bi starter mogao da bude Marko Rojs koji se oporavio od povrede i protiv Bajera ušao sa klupe. Pored Ozčana, ''milioneri'' ne mogu da računaju na Tomasa Menijea, Mateu Moreja i Abdulaje Kamare koji su povređeni.

Frajburg bi u Dortmundu mogao da bude u kompletnom sastavu ukoliko Roland Salaj ne bude imao problema sa povredom mišića koja ga muči u poslednje vreme.

Ekipa Edina Terzića uspešnija je u odnosu na Frajburg u poslednjih deset međusobno odigranih mečeva pošto je šest puta uspela da pobedi, dok su gosti ostvarili samo dve pobede uz dve utakmice koje su završene nerešeno. Borusija je u seriji od četiri uzastopne pobede pred svojim navijačima protiv Frajburga koji je poslednji put na gostovanju kod ''milionera'' slavio još 2001.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju