''ŽUTA PODMORNICA'' POBEDOM ZAUZIMA MESTO KOJE VODI U LIGU ŠAMPIONA: Gost opao u formi nakon pauze

V.M.

30. 01. 2023. u 19:13 >> 19:13

VILjAREAL dočekuje Rajo Valjekano u utakmici koja zatvara 19. kolo La lige.

ЖУТА ПОДМОРНИЦА ПОБЕДОМ ЗАУЗИМА МЕСТО КОЈЕ ВОДИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Гост опао у форми након паузе

Foto: Profimedia

Domaćin igra sjajno od kada je kormilo preuzeo Kike Setjen, trenutno je peti na tabeli i pobedom na večerašnjem susretu ima priliku da se probije u sam vrh tabele. Rajo pruža slabije partije nakon pauze i u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima ima samo jednu pobedu uz remi i tri poraza.

Viljareal je u dobrom ritmu i ima tri pobede u prethodna četiri kola, jednu od njih ostvario je prošle nedelje kada je na svom terenu u jako zanimljivoj utakmici savladao Đironu sa 1:0 pogotkom Danija Pareha sa bele tačke u samoj završnici utakmice. Domaćin je za sada osvojio 31 bod i pobedom na večerašnoj utakmici bi preskočio četvrtoplasirani Atletiko i zauzeo mesto koje vodi u Ligu šampiona iduće sezone. ''Žuta podmornica'' igra sjajno kod kuće, na osam utakmica na svom terenu pokupila je 19 bodova.

Rajo Valjekano je igrao impresivno pre pauze i bio je u vrhu tabele, ipak opao je u formi početkom drugog dela prvenstva, ali i dalje se nalazi na respektabilnoj devetoj poziciji sa 26 osvojenih bodova. U prošlom kolu izgubio je od Real Sosijedada koji ga je rutinski savladao sa 0:2. Izabranici Andonija Iraole pružaju dobre partije u gostima ove sezone, na devet utakmica van kuće pokupili su 12 bodova. Rajo bi pobedom na večerašnjem meču mogao da se popne na sedmu poziciju i tako se ponovo uključi u borbu za Evropu iduće sezone.

U skorijoj istoriji međusobnih duela prednost ima Viljareal koji je na prethodnih pet mečeva slavio čak četiri puta, a viđen je i remi.

Domaćin će na ovom susretu biti bez Lo Selsa, Pedraze i Džeksona kojem je propao dogovoren transfer u Bornmut za 25 miliona evra zbog povrede.

Iraola nema većih problema sa sastavljanjem ekipe, upitni su nastupi Valentina, Raula de Tomasa i Palazona.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu, domaćin ima kvalitetniji sastav i ako na to dodamo formu, verujemo u pobedu Viljareala.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina