''BIKOVI'' SU NEPORAŽENI VEĆ DESET KOLA: Bivši prvak Nemačke ih nikada nije savladao!

V.M.

27. 01. 2023. u 08:58

LAJPCIG dočekuje Štutgart u prvoj utakmici 18. kola Bundeslige.

БИКОВИ СУ НЕПОРАЖЕНИ ВЕЋ ДЕСЕТ КОЛА: Бивши првак Немачке их никада није савладао!

FOTO: AP

Domaćin je u sjajnoj formi, zaostaje četiri boda za liderom Bajernom i potrudiće se da mu se večeras dodatno približi na tabeli, sa druge strane Štutgart je u problemu. Trenutno je 15. na tabeli i ako nastavi sa slabim igrama očekuje ga grčevita borba za opstanak u eliti.

Lajcpig je treći na tabeli i večeras će pokušati da produži sjajan niz od deset utakmica bez poraza u Bundesligi. Za vreme impresivne serije rezultata zabeležio je sedam pobeda i tri remija. Nakon pauze ''bikovi'' su odigrali dve utakmice, prvo su podelili bodove sa Bajernom iz Minhena, 1:1, a u prošlom kolu su na dominantan način savladali Šalke rezultatom 1:6. Izabranici Marka Rozea su najbolji domaćini u ligi, na osam utakmica kod kuće osvojili su sjajnih 20 bodova i neporaženi su na ''Red bul areni''

Štutgart teško osvaja bodove ove sezone, tik je iznad zone ispadanja i pokupio je 16 poena u dosadašnjem toku takmičenja. Gost je remizirao u svoje obe utakmice početkom drugog dela prvenstva. Odigrao je 1:1 sa Majncom i 2:2 sa Hofenhajmom. Bivši prvak Nemačke je prošle sezone pogotkom Enda u samoj završnici utakmice poslednjeg kola preživeo u eliti i izgleda da ga i ove sezone očekuje nova borba za opstanak. Izabranici Bruna Labadije su u dosadašnjem toku takmičenja čak sedam puta odigrali nerešeno i ekipa su sa najviše remija u Bundesligi.

Ova dva tima su se susrela devet puta u svojoj istoriji, a zanimljiv je podatak da Štutgart nikad nije pobedio Lajpcig! Na tih devet utakmica viđeno je sedam trijumfa Lajpciga uz dve podele bodova.

Domaćin će večeras biti bez Gulašija, Simakana, Dialoa i Nkunkua.

Labadija ne može da računa na Ahamandu, Mavropanosa, Silasa, Sosu, Tomasa, Ulrajha, Zagadua i hrvatskog reprezentativca Bornu Sosu.

Verujemo da će Lajpcig nastaviti svoju sjajnu formu i upisati nova tri boda, a uz to bi očekujemo i golove jer ove dve ekipe igraju utakmice sa dosta pogodaka ove sezone.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije