MADRIDSKI DERBI U KUPU KRALJA: Real je slavio u prvom okršaju ove sezone

V.M.

26. 01. 2023. u 12:47 >> 12:47

231. susret gradskih rivala.

МАДРИДСКИ ДЕРБИ У КУПУ КРАЉА: Реал је славио у првом окршају ове сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Obračun dva velika rivala u okviru četvrtfinala Kupa kralja. Atletiko pokušava da spase lošu sezonu trofejom u kupu, a Real će biti posebno motivisan pošto čeka trofej u ovom takmičenju punih devet godina. Već su se susreli jednom ove sezone, u šestom kolu La lige ekipa Karla Ančelotija slavila je na ''Vanda metropolitanu'' sa 1:2.

Nakon sjajne prošlogodšnje sezone, Real Madrid ponovo pruža jako dobre partije. Trenutno je drugi na tabeli La lige i bori se za titulu sa Barselonom, lagano je prošao grupu u Ligi šampiona i dobro igra u Kupu kralja. Za vikend je savladao Atletik Bilbao na ''San Mamesu'' rezultatom 2:0, golove su postigli Benzema i Kros.

U dosadašnjem toku Kupa domaćin je odigrao dve utakmice. Prvo je porazio Kasereno minimalnim rezultatom, a u prošlom kolu je gubio 2:0 od Viljareala na poluvremenu, ali je pogocima Vinisijusa, Militaa i Sebaljosa preokrenuo rezultat i plasirao se u četvrtfinale. Klub iz prestonice je ovo takmičenje osvajao u 18 navrata, poslednji put 2014. godine, a zanimljiv je podatak da je i tada Karlo Ančeloti sedeo na klupi ekipe.

Atletiko je vezao dve pobede i dolazi motivisan na ''Santijago Bernabeu'' da se osveti za poraz u prvom derbiju ove sezone. Četa Čola Simeonea ne blista ove sezone, nema realne šanse za titulu, katastrofalno je nastupila u Ligi šampiona, tako da joj je Kup kralja ostao kao jedina nada za trofej. U dosadašnjem toku takmičenja ''jorgandžije'' su bile bolje od Almazana, Arenteira, Real Ovijeda i Levantea. 

Što se tiče istorije popularnog ''madrilenja'' ova dva tima su odigrala 230 međusobnih susreta. Real je slavio 114 puta uz 59 remija i 57 pobeda Atletika.

Ančeloti ne može da računa na Karvahala, Alabu, Čuamenija  i Lukasa Vaskeza.

Atletiko će biti bez Markosa Ljorentea, pod znakom pitanja je Himenez, a očekuje se da od prvog minuta nastupi novo pojačanje kluba - Memfis Depaj.

Ovaj obračun je od velikog značaja za obe ekipe i očekujemo jednu tvrdu utakmicu u kojoj neće biti puno pogodaka.

NAŠ TIP: I0-1&II0-3 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)