BASKIJCI ČEKAJU TROFEJ SKORO 40 GODINA: Domaćin je prošle godine posrnuo u finalu

V.M.

26. 01. 2023. u 08:58

VALENSIJA dočekuje Atletik Bilbao u okviru četvrtfinala Kupa kralja

БАСКИЈЦИ ЧЕКАЈУ ТРОФЕЈ СКОРО 40 ГОДИНА: Домаћин је прошле године посрнуо у финалу

Foto: Profimedia

Domaćin je prošle godine zapeo u finalu izgubivši od Betisa i nada se da i ove sezone može da se plasira u samu završnicu Kupa, sa druge strane Bilbao je ovo takmičenje osvajao čak 23 puta, ali nije podigao trofej još od davne 1984. godine.

Valensija igra promenljivo početkom drugog dela sezone, na šest utakmica u svim takmičenjima ostvarila je dve pobede, doživela tri poraza i odigrala remi. Trenutno je 12. na tabeli La lige i ne deluje da može da se bori za neko od mesta koja vodi u Evropu. Što se tiče Kupa kralja, ''slepi miševi'' su ostvarili dva trijumfa do sada. Prvo su savladali La Nusiju sa 0:3, a zatim su bili bolji od Sportinga iz Hihona rezultatom 0:4. Ekipa Đenara Gatuza će pokušati pred svojim navijačima da ostvari bitnu pobedu i tako se plasira u polufinale Kupa.

Baskijci su igrali sjajno pre pauze i bili su u samom vrhu tabele, ali tu formu nisu preneli u 2023. godinu. Na poslednje tri ligaške utakmice Bilbao je doživeo dva poraza uz podelu bodova sa Osasunom i pao je na osmu poziciju tabele La lige. Zabrinjavajuće je to što su na ta tri susreta izabranici Ernesta Valverdea postigli samo jedan gol.

Takmičenje u Kupu kralja ekipa sa ''San Mamesa'' započela je trijumfom protiv Alzire 0:2, nakon toga je savladala Sestao sa 0:1, usledila je dominatna pobeda nad Eldenseom od 1:6, a u prošlom kolu izbačen je Espanjol pogotkom Oskara de Markosa. Ova utakmica je odlična prilika za Bilbao da pobedom podigne moral u svojim redovima pred nastavak sezone i borbe za plasman u Evropu.

Ova dva tima su se već susrela jednom ove sezone, u drugom kolu La lige Baskijci su slavili golom Aleksa Berengera.

Valensija će na ovom meču biti bez Domeneka, Nika, Koreje i Dura.

Valverde ne može da računa na Injiga Martineza, dok je pod znakom pitanja Oskar de Markos.

Očekujemo jednu tvrdu utakmicu između ekipa koje generalno igraju na malo golova i verujemo da će tako biti i večeras.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)