ROMI SE OTVARA PUT KA LIGI ŠAMPIONA: ''Orlovi'' ne znaju za poraz već pet kola

V.M.

22. 01. 2023. u 11:17

SPECIJA dočekuje ''vučicu'' na ''Stadionu Alberto Piko'' od 18 časova.

РОМИ СЕ ОТВАРА ПУТ КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Орлови не знају за пораз већ пет кола

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Izabranici Luke Gotija su u odličnom ritmu, neporaženi su u ligi nakon pauze i sa dosta samopouzdanja ulaze u ovaj meč. Romine nadu za povratak u Ligu šampiona nakon par godina odsustva je dodatno podgrejala vest da je Juventus kažnjem sa oduzimanjem 15 bodova zbog finansijskih malverzacija i sada je očekuje borba sa Lacijom i Atalantom za četvrto mesto koje vodi u najeltinije evropsko takmičenje. 

Speciji je najavljivana borba za opsanak  pre početka sezone, ali domaćin igra poprilično solidno i zauzima 15. mesto na tabeli sa 18 osvojenih bodova, što je šest više od Verone koja je prvi tim ispod crte. Nakon pauze domaćin je remizirao sa Atalantom i Lećeom, a prošog vikenda slavio je na gostovanju Torinu sa 0:1 pogotkom najboljeg strelca ekipe, Nzole, sa bele tačke. Reprezentativac Angole igra sjajno ove sezone, postigao je devet golova za sada i jedan je od najboljih golgetera u Seriji A. Ono što može da predstavlja problem za ''orlove'' je prodaja ponajboljeg igrača ekipe Jakuba Kiviora koji je otišao u Arsenal za 25 miliona evra i videćemo koliko će njegov odlazak uticati na igre ekipe.

Roma je odlično otvorila drugi deo sezone. Savladala je Bolonju sa 1:0, nakon toga je usledio remi sa Milanom na ''San Siru'', 2:2, a u prošlom kolu golovima Dibale savladala je Fiorentinu rezultatom 2:0. Sjajni Argentinac je apsolutni motor ekipe i kada je on na terenu ''vučica'' izgleda veoma dobro.

Uprava kluba je započela pregovore sa njim oko produžetka ugovora jer u sadašnjem ima izlaznu klauzulu od samo 20 miliona. Izabranici Žozea Morinja su odigrali i jedan meč u kupu, savladali su Đenovu sa 1:0 na ''Olimpiku''. Gost je izjednačen po broju bodova sa Lacijom i Atalantom, svi imaju po 34, i očekuje ga teška borba za plasman u Ligu šampiona.

Na prethodnih pet međusobnih duela Roma je slavila tri puta uz remi i trijumf Specije.

Domaćin će na ovom meču biti bez Bastonija i Zuta.

Morinjo ne može da računa na Darboa, Vajnalduma i Zaniola sa kojim klub nije uspeo da se dogovori oko produžetka ugovora i stavio ga je na transfer listu.

Očekujemo da Roma okonča niz pozitivnih rezultata Specije i osvoji tri boda na veoma neugodnom gostovanju.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene