LIDS TRAŽI PROLAZ DALJE NA SVOM TERENU: Pre deset dana bilo je 2:2 u Velsu

V.M.

18. 01. 2023. u 08:28

''PAUNOVI'' dočekuju Kardif u ponovnoj utakmici trećeg kola FA kupa.

ЛИДС ТРАЖИ ПРОЛАЗ ДАЉЕ НА СВОМ ТЕРЕНУ: Пре десет дана било је 2:2 у Велсу

FOTO: EPA

Pre deset dana Kardif je vodio sa 2:0 i delovalo je da će proći dalje, ali golovima Rodriga i Perkinsa, Lids je poravnao rezultat i tako zakazao današnji susret.

Domaćin igra slabo početkom nove godine i ne zna za pobedu na prethodnih sedam utakmica u svim takmičenjima. Pre par dana Aston vila ga je savladala sa 2:1 u okviru Premijer lige. Lids zauzima 15. poziciju na tabeli i ima samo dva boda više od Vest hema koji je prvi tim ispod crte. Izabranici Džesija Marša će pokušati da prekinu crni niz pred svojim navijačima i tako upišu prvu pobedu u 2023. godini. ''Paunovi'' su jednom u svojoj istoriji podigli trofej osvajača FA kupa, to je bilo 1972. godine kada su u finalu savladali Arsenal sa 1:0.

Kardif je ispustio sjajnu šansu za prolaz u Velsu i sada mora pokušati da napravi iznenađenje u Engleskoj kako bi se plasirao u narednu fazu. Gost je takođe u lošoj formi i ne zna za pobedu već devet utakmica u svim takmičenjima. U tom periodu odigrao je šest remija i doživeo tri poraza. Nalazi se na 21. mestu tabele Čempionšipa i zbog loših rezultata sada je u opasnosti da se nađe u zoni ispadanja. Za vikend je imao priliku da upiše tri boda protiv Vigana, vodio je 1:0 sve do 96. minuta kada je Kin pogotkom doneo bod svojoj ekipi. Uprava je uručila otkaz Marku Hadsonu nakon utakmice sa Viganom i ekipu je privremeno preuzeo Din Vitaker.

Kardif ima prednost u skorijoj istoriji međusobnih duela ovih ekipa. Na prethodnih pet susreta viđene su tri pobede Velšana uz dva nerešena rezultata.

Džesi Marš ne može da računa na Foršoa, Sinisteru, Samervila, Greja i Dalasa, dok je pod znakom pitanja standardni štoper Lijam Kuper.

Gost će na ovom susretu biti bez Kolinsa i Romeua, a očekuje se povratak Kiona Etetea nakon povrede.

Smatramo da je Kardif svoju šansu propustio u prvom susretu i verujemo da će Lids pred svojim navijačima obezbediti prolazak u sledeću fazu FA kupa.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)