SPEKTAKL U RIJADU: Ronaldo sa tribina gleda bivši klub?

M.T.

11. 01. 2023. u 08:29

''Kraljevski klub'' ima priliku da se izjednači sa Barselonom po broju trofeja.

СПЕКТАКЛ У РИЈАДУ: Роналдо са трибина гледа бивши клуб?

Foto: Profimedia

Stadion ''Kralj Fahd'' u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, ponovo je domaćin finalnog turnira Superkupa Španije, a u prvom polufinalnom meču večeras od 20 časova branilac titule Real Madrid igraće protiv Valensije.

Real je prošle sezone 12. put stigao do trofeja Superkupa Španije pošto je u finalu savladao sa 2:0 Atletik Bilbao. Ove sezone Rela na finalnom turniru u Rijadu učestvuje kao osvajač titule šampiona Španije prošle sezone, dok je Valensije učesnik na osnovu toga što je igrača u finalu Kupa kralja. Ukoliko bi Real savladao Valensiju u finalu bi igrao protiv boljeg iz meča između Barselone i Betisa.

U ovaj meč Real je ušao posle poraza proteklog vikenda u La Ligi pošto je sa 2:1 do tri boda uspeo da stigne Viljareal zahvaljujući Morenu koji je bio strelac iz penala u 63. minutu. Ovaj neuspeh ostavio je Real na tri boda od Barselone koja je minimalcem savladala Atletiko Madrid. ''Kraljevski klub'' je do sada osvojio 12. trofeja Superkupa i eventualnom trijumfom ove sezone izjednačio bi se sa Barselnom koja je trenutno najuspešnija sa 13. trofeja. Real je pored toga i pet puta poražen u finalima.

Ni Valensija nije u najboljem raspoloženju stigla u Rijad pošto je poražena od Kadiza u prethodnom kolu. Bio je to treći poraz ''slepih miševa'' u pet kola La Lige i Valensija mora brzo da stabilizuje formu. Biće ovo i prvi meč trenera Valensije Đenara Gatuza protiv svog učitelja iz dana provedenih u Milanu Karla Anćelotija. Valensija je jednom u istoriji osvojila Superkup, 1999. godine, a još tri puta je igrala u finalu.

Karlo Anćeloti nije mogao da računa na Marijana Dijaza, Danija Karvahala i Alvara Odrizoa zobg povreda za meč protiv Viljareala, ali se ovaj tri vratio u tim za duel protiv Valensije. Međutim, ''los blankosi'' su se suočili sa svežim problemima pošto su povređeni David Alaba i Aurelijen Čuameni koji neće igrati protiv Valensije. U Valensiji takođe ima određenih poteškoća zbog povređenih igrača. Haume Domenek je doputovao sa ekipom u Rijad, ali neće igrati, kao ni Niko Gonzales i Samu Kastiljeho zbog povreda.

Real je u prednosti u odnosu na Valensiju pošto je ''kraljevski klub'' u poslednjih deset mečeva uspeo da upiše sedam pobeda u odnosu na dve koliko su ostvarili ''slepi miševi'', a jedna utakmica je okončana nerešenim rezultatom. Ovo će biti treći put da se Real Madrid i Valensija sastaju u Superkupu Španije u ovom veku, a Real je u oba prethodna puta bio uspešniji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)