BIVŠI PARTIZANOVCI "KREŠU" KRILA "CRNIM ORLOVIMA": Bešiktaš stiže na gostovanje u Gazijantep

M.T.

25. 12. 2022. u 11:28 >> 11:28

Istanbulski klub u seriji pobeda.

БИВШИ ПАРТИЗАНОВЦИ КРЕШУ КРИЛА ЦРНИМ ОРЛОВИМА: Бешикташ стиже на гостовање у Газијантеп

Profimedia

Turska Superliga nastavlja se posle jednomesečne pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru, a danas od 14 časova na ''Gazijantep stadionu'' istoimeni klub će u istoimenom gradu dočekati Bešiktaš u 15. kolu šampionata.

Posle duge pauze timovi gotovo da kreću od nule pošto su u međuvremenu mogli formu da održavaju samo kroz prijateljske mečeve i eventualno kup utakmice. Gazijantep je tokom pauze odigrao dva prijateljska meča i ostvario pobedu protiv Konje, dok je protiv Hatajespora poražen. Zvanično je Gazijantep sezonu nastavio utakmicom šesnaestine finala Kupa Turske protiv Boluspora u kojoj je slavio sa 3:1, a poslednji gol za potvrdu pobede Gazijantepa postiga je bivši igrač Partizana Lazar Marković kome društvo pravi još jedan bivši igrač crno-belih Marko Jevtović.

Ipak, u turskom šampionatu stvari ne stoje toliko dobro za Gazijantep. Klub sa jugoistoka Turske je posle dva zastopna poraza od Alanje i Kajzerija, remizirao sa Karagumrukom i trenutno se nalazi na 10. mestu sa 16 osvojenih bodova, samo tri boda više upravo od Karagumruka, prvog tima koji je ispod crte koja znači ispadanje iz lige.

Raspoloženje u Bešiktašu se popravilo tokom pauze pošto je ekipa redom beležila pobede u prijateljskim mečevima. ''Crni orlovi'' su od poraza u derbiju od Galatasaraja početkom novembra, odigrali sedam utakmica i ostvarili šest pobeda uz jedan remi sa Karagumrukom. Od tih sedam dve su bile zvanične u Kupu Turske. Prvo je savladan Serik sa 3:1, da bi u šesnaestini finala bio pobeđen Sanliufaspor sa 4:2 posle preokreta pošto su gosti vodili sa 2:0.

Bešiktaš ima dobar arsenal u napadu pošto je Veghorst postigao šest golova, a Tosun, Nkudu i Muleka po četiri, ali bi odbrana mogla da bude bolja i deluje da je to razlog zbog kojeg su crno-beli na 8. mestu tabele sa 22 boda, sedam manje od vodećeg Fenerbahčea.

Trener Gazijantepa Erol Bulut promešao je karte za meč koji je njegov tim igrao u Kupu Turske protiv Boluspora, ali pošto sledi Bešiktaš, očekuje se da ponovo u sastavu budu golman Gunaj Guvenč, defanzivac Matej Hanošek i napadača Anđelo Sagal. Očekuje se i da najbolji strelac ekipe sa pet golova Brazilac Brandao bude u napadu pored Sagala i rumunskog internacionalca Aleksandrua Maksima. Za Bešiktaš i njegovog trenera Senola Guneša bi najveće pojačanje moglo da bude povratak u tim defnazivca Romana Saisa koji je sa Marokom zauzeo četvrto mesto na Mundijalu u Kataru, dok neće biti već dugo povređenog Alžirca Rašida Gezala.

Ova dva tima su samo jednom u poslednjih deset međusobnih mečeva odigrali nerešeno, a uspešniji je Bešiktaš sa šest pobeda u odnosu na tri Gazijantepa. Prošle sezone Gazijantep je u dva meča u turskoj Superligi osvojio samo bod protiv Bešiktaša. Na domaćem teren Gazijantep je poslednji put izgubio od Bešiktaša još 2003. i to u Kupu Turske.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba