GOREĆE U TURSKOJ: Šampion dočekuje lidera

V.M.

24. 12. 2022. u 15:30 >> 15:30

FENERBAHČE gostuje Trabzonu od 17 časova.

ГОРЕЋЕ У ТУРСКОЈ: Шампион дочекује лидера

Foto: Profimedia

Nakon pauze zbog Svetskog prvenstva, nastavlja se turska Superliga. Šampion Turske Trabzonspor zaostaje šest bodova za Fenerom i pobedom na ovom meču bi se približio samom vrhu. Fenerbahče je neprikosnoven ove sezone, prvi je na tabeli i postigao je čak 34 pogotka u dosadašnjem toku takmičenja.

Trabzon je trenutno sedmi na tabeli. U tri kola pre pauze zabeležio je dva remija i pobedu protiv Sivaspora. Na leto je doveo velika pojačanja poput Maksija Gomeza, Trezegea i Jazidžija kako bi napao plasman u Ligu šampiona i novu titulu. Ispao je u plej-ofu za Ligu šampiona, a što se tiče prvenstva morao bi da pobedi na ovom meču ako želi da se približi vrhu tabele.  ''Crveno-plava'' oluja je nastupala u Ligi Evrope. U grupi ''H'' sa Crvenom zvezdom, Monakom i Ferencvarošem gde je zauzela treće mesto i igraće u Ligi konferencija na proleće. Domaćin je preko nedelje savladao Samspunspor u kupu sa 3:0, dva gola je postigao Unuvar, dok je Bozok pridodao jedan.

Fenerbahče igra sjajno ove sezone i nalazi se na vrhu tabele nakon 13 odigranih kola sa 29 osvojenih bodova. U poslednjoj prvenstvenoj utakmici šokantno je izgubio od Giresunspora 1:2, ali pre toga je imao niz od pet pobeda i ostao je na vrhu tabele uprkos tom porazu. Glavni rival za titulu im je Galatasaraj koji ima dva boda manje i čeka kiks Fenera kako bi preuzeo lidersku poziciju. Za vreme Svetskog prvenstva, ''žuto-plavi'' su odigrali četiri prijateljske utakmice u kojima su upisali sve pobede, uz to su pre par dana savladali Istanbulspor u kupu sa 3:1. Izabranici Žorža Žezusa se takođe takmiče i u Ligi Evrope gde su u grupi ''B'' zauzeli prvo mesto i plasirali se direktno u osminu finala.

Što se tiče međusobnih susreta ekipe su potpuno ujednačene u prethodnih pet duela. Oba tima su slavila po dva puta uz remi.

Domaćin će biti bez Tokoza i Asana na ovom meču, a očekuje se povratak Bruna Pereza i jednog od najboljih igrača ekipe, Edina Višće.

Žezus neće moći da računa na Sangarea i Peresa, ali raduje ga oporavak od povrede najboljeg strelca ekipe Enera Valensije.

Očekujemo kvalitetnu i borbenu utakmicu u kojoj će obe ekipe imati svoje prilike, tako da verujemo da će oba tima postići barem po gol na ovoj utakmici.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)