PROTIVNIK PO MERI ZA PUT KA VRHU: Granada može do bodova protiv Luga

M.T.

17. 12. 2022. u 10:22

Domaćin u bori za opstanak.

ПРОТИВНИК ПО МЕРИ ЗА ПУТ КА ВРХУ: Гранада може до бодова против Луга

Profimedia

Lugo se nalazi u veoma teškoj situaciji u Segundi, a čini se da ona neće biti ništa lakša ni posle današnjeg meča 21. kola koji počinje u 16.15 kada na stadion ''Anhel Karo'' dolazi Granada.

Prošle sezone je Lugo uspeo da obezbedi opstanak u Segundi pošto je na kraju zauzeo 16. poziciju, ali se čini da će ovoga puta to biti gotov nemoguć zadatak za tim iz Galicije. Samo četiri pobede u prethodnih 20 kola svakako nisu dobar znak, a u prethodnih osam kola samo jednom je ekipa trenera Frana Juste uspela da obraduje navijače sa osvojena tri boda. Međutim, tračak nade koji je donelo slavlje protiv Rasinga početkom decembra brzo je nestao posle dva uzastopna minimalna poraza u prethodna dva kola od Sportinga iz Hihona i Ponferadine.

Lugo se trenutno nalazi na 20. mestu od 22 kluba u Segundi sa 18 bodova, dva više od poslednjeplasiranih Malage i Ibice, a tri manje od Ponferadine, prvog tima koji se nalazi iznad crte. Problemi Luga su veliki kako u odbrani, tako i u napadu. Justin tim je primio 26 golova što je među najlošijim učinkom u ligi, a pri dnu su i što se tiče ofanzive pošto je napad uspeo da donese 17 golova.

Granada je prošle sezone ispala iz La Lige, ali ekipa iz Andaluzije čini sve ne bi li već ove sezone izborila povratak u elitni rang španskog fudbala. U poslednjih devet utakmica u Segundi, Granada je poražena samo dva puta, a uspela je da ostvari tri pobede uz četiri nerešena rezultata. Međutim, u poslednje vreme tim koji sa klupe predvodi Pako Lopez je ostvario dobre rezultate pošto je u prethodnih pet kola tri puta uspeo da trijumfuje uz po jedan remi i poraz.

U prethodnom kolu Granada je savladala jednog od konkurenata za visok plasman, Burgos sa 1:0 i trenutno je na šestoj poziciji, poslednjoj koja donosi mesto u plej-ofu sa 32 osvojena boda. Andalužani imaju status favorita protiv Luga i sa nova tri boda mogli bi da dodatno napreduju na tabeli pošto im lider šampionata Eibar beži samo četiri boda.

Ovo će biti tek peti meč između Luga i Granade, a prednost je na strani Andalužana. Granada je dva puta uspela da pobedi u odnosu na jedan trijumf Luga, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri