BARNLI NE DA PRVO MESTO: Midlzboro u odličnoj formi, ali protiv lidera se bodovi ne osvajaju lako

M.T.

17. 12. 2022. u 09:37

Oba tima slavila u prethodnom kolu.

БАРНЛИ НЕ ДА ПРВО МЕСТО: Мидлзборо у одличној форми, али против лидера се бодови не освајају лако

Foto: Profimedia

Barnli je već dugo na vodećoj poziciji u Čempionšipu i nema nameru da prepusti vrh tabele, a danas od 16 časova će na svom stadion ''Turf Mur'' dočekati Midlzboro u 23. kolu drugog ranga engleskog fudbala sa željom da upiše nova tri boda.

Ekipa menadžera Vensana Kompanija od starta sezone igra u sjajnoj formi što pokazuje i činjenica da je u prethodna 22 kola doživela svega dva poraza. Ni jednomesečna pauza zbog Svetskog prvenstva u Kataru nije poremetila Barnli koji je prošlog vikenda u nastavku Čempionšipa ostvario ubedljiv trijumf od 3:0 na gostovanju Kvins Park Rendžersu.

U poslednjih pet kola Barnli je četiri puta trijumfovao uz jedan poraz i to od najbližeg pratioca na tabeli Šefild junajteda koji je slavio u pravoj goleadi sa 5:2. Ipak, to nije poremetilo Barnli koji je u naredna dva kola trijumfovao uz šest postignutih golova i nijedan primljen. Kompanijeva ekipa je prva na tabeli sa 44 boda, tri više od Šefild Junajteda, a oba tima su na pozicijama koje donose direktan plasman u Premijer ligu.

Midlzboro takođe može da se pohvali dobrom formom pošto je u prethodnih pet kola bez poraza, a ekipa menadžera Majkla Kerika je od potencijalnih 15 bodova osvojila 13. Jedini remi je Midlzboro odigrao u duelu sa Bristol sitijem, dok je u prvom kolu posle pauze savladao Luton sa 2:1. Dobri rezultati pogurali su Kerikov tim ka sredini tabele i Midlzboro je trenutno 13. sa 30 bodova koliko imaju Sanderlend i Luton. Midlzbro igra odlično u gostima u poslednje vreme pošto je u poslednjih pet gostovanja ostvario četiri pobede i jedan poraz.

Menadžer Barnlija Vensan Kompani pružio je priliku u pobedi protiv Kvins Park Rendžersa Skotu Tvajnu i Darku Čurnilovu da uđu u igru, ali su obojica još daleko od potpunog povratka u formu posle dugih pauza zbog povreda. Sve bliži povratku na teren u Čempionšipu je i Ešli Vestvud koji je igrao u prijateljskim mečevima tokom pauze zbog Svetskog prvenstva, a neće bitu u timu Anas Zaruri koji će u isto vreme kada počne Barnlijev meč krenuti u utakmicu za treće mesto protiv Hrvatske na Mundijalu u Kataru. Midlzbro nema novih povređenih igrača, ali menadžer Majkl Kerik svakako nema na raspolaganju Marka Bolu i Metjua Klarka zbog povreda.

Mildzboro je uspešniji u međusobnim mečeva kada se posmatra poslednjih deset mečeva pošto je uspeo da ostvari četiri pobede, ali je poslednja bila još 2015. Barnli ima pobedu manje, a tri meča su okončan remijem. Ovo će biti i prvi meč ova dva tima posle sezone 2016/2017. kada su se poslednji put sastali, tada kao članovi Premijer lige.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!