JEDAN OD DERBIJA KOLA IGRA SE U TOSKANI: Strašna forma Pize izbacuje Brešu sa mesta za plej-of

M.T.

17. 12. 2022. u 10:08

Samo bod razdvaja današnje rivale.

ЈЕДАН ОД ДЕРБИЈА КОЛА ИГРА СЕ У ТОСКАНИ: Страшна форма Пизе избацује Брешу са места за плеј-оф

Foto: Profimedia

Borba za mesta koje obezbeđuju makar mesto u plej-ofu za plasman u elitni rang italijanskog fudbala sve se više rasplamsava u Seriji B, a danas će u Toskani Piza od 18 časova na ''Areni Garibaldi'' u 18. kolu dočekati Brešu, u meču timova koji su jedan pored drugog tabeli.

Piza je imala katastrofalan početak sezone pošto je u prvih pet kola Serije B uspela da osvoji samo jedan bod uz četiri poraza, ali se sve preokrenulo od meča protiv Ređine i minimalnog poraza. Od tog 10. septembra Piza više ne zna za neuspeh i nalazi se u seriji od 12 mečeva bez poraza koji su je doveli do pozicija koja vode u plej-of za plasman u Seriju A.

U poslednjih pet kola je četa trenera Luke D'Anđela ostvarila dve pobede i tri remija, a u prethodnom kolu je Piza uspela da ostane neporažena i na gostovanju lideru šampionata Frosinonenu sa kojim je igrala 0:0. Trenutno se Piza nalazi na osmom mestu tabele sa 24 osvojena boda, jednim manje u odnosu na Brešu koja je jednu poziciju bolje plasirana i danas će ova dva tima voditi veliku borbu za bodove koji bi mogli da budu presudni na kraju sezone.

Za razliku od Pize, Breša ima potpuno suprotan učinak u poslednjih 12 mečeva pošto je uspela da ostvari samo jedan trijumf u tom periodu, dok je pet puta poražena i šest puta odigrala nerešeno. U posledih pet kola Breša ima samo pobedu protiv Spala, dok je po dva puta izgubila i igrala nerešeno. Oba poraza je doživela u poslednja tri kola i to kao domaćin od Ređine i Parme.

Takvi rezultati su doveli do toga da ekipa trenera Pepa Kloteta ''visi'' za mesto u plej-ofu jer bi u slučaju lošeg rezultata u današnjem meču, kao i rezultata konkurenata, ''lavovi'' mogli da padnu ispod crte. Posebno su postala problematična gostovanja Breši pošto nisu ostvarili pobedu na poslednjih šest, računajući i poraz u Kupu Italije od Specije, a u poslednja tri meča kao gosti su remizirali.

Trener Pize Luka D'Anđelo ima veoma dobru situaciju što se tiče igračkog kadra jer u timu neće biti samo povređenog Antonija Karakiola, dok se u tim vraća golman Nikolas Andrade. Pep Klotet ima kompletan tim na raspolaganju.

Ovo će biti 14. utakmica ova dva tima, a prednost u međusobnom skoru ima Breša koja je pobedila na šest mečeva, dok Piza ima pobedu manje, a dve utakmice su završene remijem.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na San Mamesu su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije