JORKŠIRSKI DERBI: Šefild juri prvo mesto, Hadersfild beg sa dna

V.M.

10. 12. 2022. u 10:02

KOMŠIJSKI obračun na ''Bramal lejnu'' od 16 časova.

ЈОРКШИРСКИ ДЕРБИ: Шефилд јури прво место, Хадерсфилд бег са дна

Foto: Profimedia

Nakon jednomesečne pauze zbog Svetkog prvenstva, ekipe širom Engleske, izuzev onih premijeligaških, se vraćaju na terene. Šefild želi da pobedom priđe lideru Barnliju, a Hadersfildu očajnički trebaju bodovi jer se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak.

Šefild junajted igra odlično ove sezone i deluje kao ekipa koja je spremna za povratak u Premijer ligu. Trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli sa 38 bodova, tri manje od lidera Barnlija. U pet utakmica pre pauze izabranici Pola Hekingbotoma ostvarili su četiri pobede i poraz protiv Roterama. Ekipa iz južnog Jorkšira je najbolja odrbana lige sa 19 primljenih golova i drugi najefikasniji tim u Čempionšipu sa 35 postignutih pogodaka. Zanimljivo je to da na ''Bramal lejnu'' igraju promenljivo, osvojili su 18 poena na 10 utakmica, i ovaj meč im je prilika da poboljšaju taj skor.

Hadersfild igra katastrofalno i nalazi se na samom dnu tabele sa 19 osvojenih bodova. Tim iz zapadnog Jorkšira je nakon veoma lošeg početka pokazao bolje igre i u poslednjih pet kola uz dva poraza i remi, savladao je KPR i Milvol. Najveći problem za ekipu Marka Foderingema je napad, u dosadašnjem toku Čempionšipa postigli su 19 golova, manje od njih su dali samo Kardif i Preston. Najgori su gosti lige, na devet utakmica van svog stadiona osvojili su mizernih pet bodova.

Što se tiče međusovnih duela, prošle sezone jednom su remizirali, a pobedu na ''Bramal lejnu'' ostvario je Hadersfild.

Domaćini neće moći da računaju na Norington-Dejvisa i Brustera, dok su pod znakom pitanja Berge, Flek i Robinson. Gosti će biti bez najboljeg igrača Džonatana Hoga i Jute Natajame.

Iako utakmice nakon duže pauze mogu biti nezgodne, očekujemo da Šefild napadne od prvog minuta i osvoji sva tri boda.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)