LEVANTE ŽELI ESKPRESAN POVRATAK U ELITU: Na noge im dolazi Ponferadina

V.M.

08. 12. 2022. u 13:01

Domaćini ne znaju za poraz u poslednjih devet kola.

ЛЕВАНТЕ ЖЕЛИ ЕСКПРЕСАН ПОВРАТАК У ЕЛИТУ: На ноге им долази Понферадина

Foto: EPA-EFE/BIEL ALINO

Nakon slabog početka sezone Mehdi Nafti je smenjen, a na njegovo mesto došao je Havijer Kaljeha koji je preporodio ekipu. Od kada je Kaljeha zaseo na klupu, Levante je zabeležio pet pobeda uz tri remija i trenutuno zauzima četvrto mesto na tabeli sa 31 bodom. Prošle nedelje savladali su Malagu sa 1:0 pogotkom Vinsenta Ibore. Cilj ekipe iz Valensije je povratak u La ligu i pobedom protiv Ponferadine bi potencijalno mogli da se popnu na drugo mesto, koje obezbeđuje povratak u elitu.

Sa druge strane Ponferadina se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak i trenutno zauzima 20. mesto na tabeli uz 17 osvojenih poena, bod manje od Rasinga koji je prvi tim izvan zone ispadanja. Nakon lošeg otvaranja prvenstva trener Hose Manuel Gomeš podneo je ostavku, uprava mu je našla zamenu u vidu bivšeg trenera Sportinga iz Hihona Davida Galjega.

Gosti se nalaze u krizi, poslednju pobedu upisali su prvog novembra protiv Ueske, nakon toga su remizirali jednom i izgubili tri puta, uz to su i ispali iz kupa nakon poraza od Gvadalahare.

Zanimljiv je podatak da će ovo biti prvi međusobni susret između ovih ekipa.

Levante se nalazi u odličnom ritmu i ako na to dodamo da je Ponferadina najgora odbrana lige, domaćin ne bi trebao da ima većih problema.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja