NE ŽELE DA PROĐU KAO BELGIJA: Maroko je opasan, ali ''crvena furija'' ima jasan cilj

M.T.

06. 12. 2022. u 12:57 >> 12:57

''Lavovi Atlasa'' drugi put igraju u osmini finala.

НЕ ЖЕЛЕ ДА ПРОЂУ КАО БЕЛГИЈА: Мароко је опасан, али црвена фурија има јасан циљ

FOTO: AP/Tanjug

Marokanci su jedno od iznenađenja dosadašnjeg dela Svetskog prvenstva u Kataru, ali ''lavovi Atlasa'' stigli su do faze gde popravnog nema pošto će danas od 16 časova na stadionu u Al Rajanu igrati protiv reprezentacije Španije za plasman u četvrtfinale.

Maroko je iskoristio maksimalnu situaciju u grupi i činjenicu da se Belgija prilično mučila i na kraju ostala i bez plasmana u osminu finala, kao i da je Hrvatskoj bilo potrebno vreme da pronađe napadački ritam i sa prve pozicije obezbedio je tek drugi plasman u osminu finala u svojoj istoriji.

U poslednjem meču u grupi Maroko ništa nije prepuštao slučaju i savladao je Kanadu sa 2:1 i tako zauzeo prvo mesto. Ekipa selektora Valida Regraguija sada je u seriji od osam utakmica bez poraza u svim takmičenjima na kojima je primila samo dva gola i ima priliku da postane prva selekcija Maroka u istoriji koja se plasirala u četvrtfinale Mundijala.

Malo ko nije pomislio da nisu potpuno čista posla u tome što je Španija u poslednjem kolu grupe poražena od Japana i tako pala na drugo mesto pa u osmini finala igra protiv Maroka, a ne Hrvatske a kasnije i Brazila. ''Crvena furija'' je povela već u 11. minutu golom Morate, ali su Japanci kao i protiv Nemačke u drugom poluvremenu stigli do potpunog preokreta i pobede koja ima je donela prvo mesto u grupi, a ujedno je takav ishod eliminisao Nemce kojima nije bila dovoljna pobeda protiv Kostarike od 4:2.

Španci su u Rusiji eliminsani upravo u osmini finala, ali im se nikad nije dogodilo da na dva uzastopna Svetska prvenstva ispadnu u istoj fazi, pa treba očekivati da tim Luisa Enrikea odigra na svom nivou kako ne bi dozvolio iznenađenje pošto ih već svi vide u četvrtfinalu.

Selektor Maroka Valid Regragui ne bi trebalo da ima bilo kakve nedoumice oko sastava za meč protiv Španije. Prvi golman Jasin Bono, koji se u poslednjem trenutku pred meč protiv Belgije povukao, branio je svih 90 minuta protiv Kanade i očekuje se da ponovo bude u startnoj postavi. Ašraf Hakimi i Hakim Zaješ imaju sitnije probleme sa povredama, ali će biti u timu za večerašnji meč kao i Sofajan Amrabat i Sofian Bufal koji su dobili kratak odmor od treninga. Što se tiče Španije, selektor Luis Enrike nije na jednom od prethodnih treninga imao na raspolaganju Danija Olma, Davida Raju i Cezara Aspilikuetu, ali nema naznaka da neko od njih neće biti u timu, a sigurno je da Enrike može da računa na najjači tim za utakmicu protiv Maroka.

Maroko i Španija odigrali su do sada tri meča, a ''crvena furija'' pobedila je u dva, dok je poslednji odigran na Svetskom prvenstvu pre četiri godine u Rusiji u okviru grupe i završen je nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)