TEK ŠTO SU STIGLI NA PRVO MESTO: Las Palmas će u Ovijedu probati da ostane na vrhu

M.T.

06. 12. 2022. u 09:24

Oba tima su bez poraza u poslednja četiri kola.

ТЕК ШТО СУ СТИГЛИ НА ПРВО МЕСТО: Лас Палмас ће у Овиједу пробати да остане на врху

Foto: Profimedia

Ovijedo i Las Palmas su dva tima u dobroj formi koji već mesec dana ne znaju za poraz u Segundi, a večeras od 19 časova će ukrstiti koplja na stadionu ''Karlos Tartijere'' u okviru 19. kola druge španske lige.

Posle serije od čak 11 mečeva u Segundi tokom koje je Ovijedo uspeo da ostvari samo jednu pobedu i šest poraza, ekipa iz Asturije je uspela da podigne formu i počne da beleži bolje rezultate. Ekipa trenera Alvara Servera je uspela da ostane neporažena u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima pošto je ostvarila i jednu pobedu u Kupu kralja posle produžetka protiv Torelavege.

U poslednjih pet kola Segunde, Ovijedo je doživeo jedan poraz, a zatim vezao četiri utakmice u kojima je ostvario tri pobede i jedan remi. U prethodnom kolu je savladao Tenerife minimalnim rezultatom, a sa osvojenih 10 od mogućih 12 bodova u poslednja četiri kola Ovijedo je napredovao do 14. mesta sa 23 osvojena boda i eventualnim trijumfom bi večeras dodatno mogao da se učvrsti na sredini tabele.

Las Palmas je u sličnoj formi kao i njegov rival pošto je takođe neporažen u poslednja četiri kola u Segundi ostvarivši dva uzastopna remija, a zatim i dve uzastopne pobede. U prethodnom kolu je Las Palmas savladao Sporting iz Hihona i tako preuzeo prvu poziciju od Alavesa koji je poražen od Granade i tim Franciska Pimijenta probaće u Asturiji da ostvari dobar rezultat kako bi ostao na vrhu Segunde.

Trener Ovijeda Alvaro Servera ima na raspolaganju najjači tim za ovu utakmicu pošto nema povređenih igrača, a slična je situacija i u gostujućoj ekipi. Kod Las Palmasa će izostati samo povređeni Sandro Ramirez, dok su svi ostali igrači na raspolaganju treneru Francisku Pimijentu.

Poslednjih deset međusobnih mečeva ova dva tima odigrana su u drugom rangu španskog fudbala, a Las Palmas je neznatno uspešniji sa tri ostvarena trijumfa, dok je Ovijedo upisao dve pobede, a čak pet mečeva je završeno nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOLEADA U NAJAVI: Mreže se redovno tresu kada igra Paderborn