ŠPANIJA NA KORAK OD DRUGE FAZE: ''Samuraji'' moraju da pobede za miran rasplet sopstvene sudbine

M.T.

01. 12. 2022. u 10:36

''Crvena furija'' je prva u grupi.

ШПАНИЈА НА КОРАК ОД ДРУГЕ ФАЗЕ: Самураји морају да победе за миран расплет сопствене судбине

FOTO: AP/Tanjug

Reprezentacije Japana i Španije večeras od 20 časova na stadionu ''Kalifa'' u Dohi igraće meč poslednjeg kola grupe "E" u kojem obe selekcije mogu da obezbede plasman u osminu finala, a na tabeli ih deli samo jedan bod.

Japanci su u prvom kolu priredili veliko iznenađenje i savladali Nemačku sa 2:1, uprkos tome što su ''panceri'' imali prednost na poluvremenu. ''Samuraji'' se nisu predavali i uspeli su da dođu do tri boda. Međutim, sve što su dobro uradili protiv Nemaca, uspeli su da prospu u narednom kolu protiv Kostarike. Iako je Kostarika na startu doživela katastrofu od Španije sa 7:0, uspela je da se podigne posle toga i ostvari minimalu pobedu protiv Japana.

Ekipa selektora Hađimea Morijacua posle dva kola zauzima drugo mesto u grupi sa tri osvojena boda, jednim manje od vodeće Španije. Japancima je pobeda najlakši način da reše pitanje plasmana u osminu finala jer ih onda neće zanimati rezultat drugog meča. Međutim, to protiv Španije neće biti lako, a Japancima i remi odgovara pod uslovom da Kostarika ne savlada Nemačku. Poraz bi za Japance značio i kraj Mundijala.

Španije je otvorila Mundijal u Kataru goleadom protiv Kostarike pobedom od 7:0, a taman kad se očekivalo da četa Luisa Enrikea nastavi u sličnom ritmu isprečila se Nemačka, tačnije Niklas Fulkrug koji je ''pancerima'' doneo izjednačenje i osvajanje jednog boda u drugom kolu.

Sa četiri boda i prvim mestom na tabeli, Španiji je i bod protiv Japana dovoljan za plasman u osminu finala, dok bi pobedom u drugu fazu otišla sa prvog mesta.

Selektor Japana Hađime Morijacu ima dosta problema pred utakmicu protiv Španije. Tekhiro Tomijasu i Jiroki Sakai su pod znakom pitanja za utakmicu protiv Španije zbog problema sa povredama, kao i Vataru Endo koji je preskočio i trening reprezentacije i mogao bi da propusti večerašnju utakmicu zbog problema sa kolenom. Ni Luis Enrike nije u potpunosti bez poteškoća za ovaj meč. Gavi je propustio trening zbog manje povrede i nije sigurno da će uopšte biti u timu za utakmicu protiv Japana. Serhio Buskec moraće da pauzira ako dobije još jedan žuti karton, zbog čega će ga Enrike verovatno odmoriti.

Večerašnja utakmica biće tek druga između Japana i Španije, a u prvoj odigranoj još 2001. Španije je ostvarila minimalnu pobedu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)