AKO NE POBEDI, NEMAČKA SE VRAĆA KUĆI: Kostarika ima opciju više protiv ''pancera''

M.T.

01. 12. 2022. u 10:25

NEMCI na poslednjem mestu grupe.

АКО НЕ ПОБЕДИ, НЕМАЧКА СЕ ВРАЋА КУЋИ: Костарика има опцију више против панцера

FOTO: AP/Tanjug

Uzbudljiv meč očekuje se večeras od 20 časova na stadionu ''Al Bajt'' u Al Koru u utakmici poslednjeg kola grupe "E" u kojem će igrati Kostarika i Nemačka, koja na iznenađenje svih zauzima poslednje mesto u ovoj grupi.

Kostarika je katastrofalno započela Mundijal u Kataru, pošto je sa 7:0 poražena od Španije u prvom kolu, ali se tim Luisa Fernanda Suareza brzo pridigao posle klasičnog nokauta i uspeo da savlada Japan minimalnim rezultat i dođe do tri boda.

Kostarika je trenutno na trećem mestu u grupi sa tri boda, koliko ima i drugoplasirani Japan, dok Španija ima bod više na prvoj poziciji. Kostarikancima je za plasman u tek treću osminu finala u istoriji potrebna pobeda protiv Nemačke, dok im odgovara čak i nerešen rezultat, ali samo u slučaju da Španija pobedi Japan od kojeg je Kostarika bolja u međusobnom skoru. Naravno, u slučaju poraza takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kataru bi bilo završeno za Kostariku.

Nemci su doživeli šokantan poraz od Japana u prvom kolu, iako su imali prednost na poluvremenu, ali nisu u svom maniru završili meč već su dozvolili Japancima da se razmašu i prirede iznenađenje. ''Panceri'' su uspeli u narednom kolu da odigraju nerešeno sa Špancima i taj bi bod mogao da bude od presudne važnosti za ekipu selektora Hansija Flika.

Nekoliko je scenarija za prolazak Nemačke koja je trenutno poslednja u grupi sa jednim osvojenim bodom u osminu finala. Pobedom protiv Kostarike uz pobedu Španije protiv Japana, Nemačka će proći u osminu finala. Ako Španija i Japan remiziraju, Nemcima će biti potrebna pobeda od najmanje dva gola razlike, a ako Japan pobedi Španiju, onda ''panceri'' moraju da pobede sa pet golova razlike i u tom slučaju Španija ispada.

Za selektora Kostarike Luisa Fernanda Suareza izbor tima za ovaj meč bi sigurno bio lak i bio bi identičan sastavu koji je savladao Japan, ali Francisko Kalvo je zaradio drugi žuti karton i neće moći da igra protiv Nemačke. Biće to i jedini izostanak u timu, pošto niko od igrača nema problem sa povredama. Hansi Flik ima idealnu situaciju pošto može da računa na sve igrače za utakmicu protiv Kostarike, pa ostaje samo dilema za koji će se sastav odlučiti selektor Nemačke.

Kostarika i Nemačka su do sada odigrale samo jednu utakmicu. Bilo je to na Svetskom prvenstvu 2006. kada su Nemci bili domaćini i ostvarili su pobedu u grupnoj fazi od 4:2.

NAŠ TIP: 2-2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)