DOMAĆIN ŽELI DA POPRAVI UTISAK! Senegalu potrebna pobeda da sačuva šanse za osminu finala

M.T.

25. 11. 2022. u 12:30 >> 12:30

KATAR i Senegal su doživeli poraze na startu Mundijala.

ДОМАЋИН ЖЕЛИ ДА ПОПРАВИ УТИСАК! Сенегалу потребна победа да сачува шансе за осмину финала

FOTO: Tanjug/AP

Meč drugog kola grupe "A" na Svetskom prvenstvu u Kataru između selekcije domaćina i reprezentacije Senegala danas od 14 časova na stadionu ''Al Tumama'' u Dohi, ključan je za oba tima ukoliko žele da sačuvaju šanse za plasman u osminu finala. Ove reprezentacije su poražene u prvom kolu i trenutno su bez bodova pa bi za neku od njih dve ovaj meč, prvi u istoriji ova dva tima, mogao da bude oproštaj od bilo kakvih daljih ambicija na Mundijalu u slučaju poraza.

Senegal je u ovom duelu favorit pošto Katar nije pokazao gotovo ništa u porazu od Ekvadora, dok je ekipa selektora Aliuja Sisea bila ravnopravan protivnik Holandiji na startu Mundijala, ali nije uspela da izdrži do kraja i poražena je golovima u poslednjih 15 minuta meča.

Upravo bi u ovom meču Senegal mogao posle osam utakmica na Svetskim prvenstvima da konačno sačuva svoju mrežu netaknutom, posebno zbog toga što je Katar pokazao veoma skroman kvalitet u prvom meču, ali će isto tako Senegalci morati da porade na boljoj završnici u napadu jer se to ispostavilo kao ozbiljan problem protiv Holandije, naročito u odsustvu povređenog Sadio Manea. Pobedom protiv Katara, Senegal bi sam odlučivao o sopstvenom plasmanu u osminu finala, pošto će u poslednjem kolu igrati protiv Ekvadora.

Katar na otvaranju Mundijala protiv Ekvadora nije pokazao ništa. Postao je prva selekcija domaćin Svetskog prvenstva koja je poražena na njegovom otvaranju, a osim toga su postali i prvi domaćin Mundijala koji nije uspeo da uputi šut u okvir gola još od reprezentacije SAD i njenog poraza u osmini finala Mundijala 1994. od Brazila.

Selektor Katara Feliks Sančez tvrdio je posle meča da su se njegovi igrači jednostavno bili nervozni protiv Ekvadora, a s obzirom na to kako su igrali u toj utakmici, zaista je delovalo kao da ih je trema potpuno okovala, što je bilo iznenađenje za selekciju koja je osvojila Kup Azije 2019. i bila najefikasnija reprezentacija u tom takmičenju.

Eventualni poraz od Senegala samo bi dodao još težine na tvrdnje da Katar u fudbalskom smislu nije ni trebalo da dobije domaćinstvo Svetskog prvenstva.

Katar je kompletan za današnji meč, dok selektor Senegala ipak ima određene probleme pošto i dalje neće igrati Fode Balo-Ture zbog povrede, a u timu će biti Čeiku Kujate koji je imao problema sa grčevima protiv Holandije, ali je spreman za meč protiv domaćina.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice